Categorieën

Service

Branden en schieten in woning en Erasmus MC, dode en gewonden

Branden en schieten in woning en Erasmus MC, dode en gewonden
112

Branden en schieten in woning en Erasmus MC, dode en gewonden

  • Redactie/Flashphoto
  • 28-09-2023
  • 112
Branden en schieten in woning en Erasmus MC, dode en gewonden

Foto: Flashphoto

Laatste nieuws: Ook het veertienjarige meisje is overleden.

Laatste nieuws: Tijdens een persconferentie aan het begin van de avond bevestigen de autoriteiten het overlijden van een 39-jarige vrouw in de woning aan het Dullaertplein en een 46-jarige docent in het gebouw van Erasmus; de veertienjarige dochter van de vrouw is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachte van het neerschieten van tenminste deze drie mensen, een 32-jarige Rotterdammer, is aangehouden en wordt verhoord.

ROTTERDAM - Bij meerdere schietpartijen vanmiddag in Rotterdam zou in ieder geval één persoon zijn overleden.

Hulpdiensten rukten eerst massaal uit voor een melding van een schietpartij en brand in een woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West. De brand werd opgeschaald naar Zeer Grote Brand en GRIP 2. Drie traumahelikopters kwamen daarvoor ter plaatse. Een schutter opende daar ook het vuur en daarbij zou in ieder geval één persoon zijn overleden. 

Korte tijd later kwam er ook een melding van een schietpartij binnen bij de leslokalen van het Erasmus MC en ook daar brak brand uit, die werd opgeschaald naar Zeer Grote Brand en GRIP 1. Ook in het Erasmus MC is het vuur geopend door een schutter, vermoedelijk dezelfde schutter van het Heiman Dullaertplein. 

Op beide locaties waren arrestatieteams ter plaatse. Momenteel doorzoekt het arrestatieteam het Erasmus MC. Aanwezigen in het ziekenhuis hebben papier op de ramen geplakt met teksten dat ze er niet uit kunnen. 

Hulpdiensten zijn momenteel nog druk bezig bij het Erasmus MC. Ook de NHT+-noodhulpteams van het Rode Kruis zijn onderweg. Een politiehelikopter met een scherpschutter aan boord cirkelt in de omgeving. Voor het EMC heeft het arrestatieteam een aanhouding verricht, mogelijk gaat het om de schutter.