Categorieën

Service

Grote opkomst voor Stadskaravaan bijeenkomsten

Grote opkomst voor Stadskaravaan bijeenkomsten
Uit

Grote opkomst voor Stadskaravaan bijeenkomsten

  • Advertorial
  • 17-01-2023
  • Uit
Grote opkomst voor Stadskaravaan bijeenkomsten

In beide wijken kwam een groot aantal betrokken wijkbewoners met verschillende achtergronden samen; foto: Jan Thijssen


VLAARDINGEN - Zondag 15 januari vonden de eerste wijkbijeenkomsten voor de Stadskaravaan plaats in de Holierhoek en de Westwijk (Zuidbuurt).

In beide wijken kwam een groot aantal betrokken wijkbewoners met verschillende achtergronden samen om mee te denken over het programma, de horeca en de promotie van hun editie van het Stadskaravaan festival. Met kennis over de wijk en de verschillende bewonersgroepen leverden zij veel waardevolle informatie voor de organisatie. In februari en maart worden ook de overige vier wijken bezocht voor de aftrap van de edities in de Babberspolder, VOP, Hoofdstedenbuurt en Westwijk (Hoogkamer). Meer informatie is te vinden via I: www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

In basisschool ’t Palet kwamen vele wijkbewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uit de Holierhoek samen om na te denken over het festival op zaterdag 15 april. Bij de plenaire start werd het project en het programma voor deze ochtend toegelicht door de medewerkers van de Stadsgehoorzaal, bijgestaan door de aanwezige partners van andere lokale culturele instellingen die meegaan met de Stadskaravaan. Vervolgens gingen de aanwezigen uiteen om in drie groepen kennis, adviezen, wensen en ideeën te delen voor het programma, de horeca en de promotie. Met de enorme kennis over de wijk en het grote aantal aan perspectieven werd in een uurtje een grote hoeveelheid zeer waardevolle informatie verzameld waar de organisatie mee verder kan in het invullen van het festival. De wijkbewoners en ondernemers zijn uitgenodigd om ook in dit proces mee te blijven helpen.

’s Middags vond in Wijkcentrum West de bijeenkomst plaats voor de festivaleditie in de Westwijk (Zuidbuurt) op zaterdag 6 mei. Hier was de opkomst zo hoog dat er stoelen bijgezet moesten worden om iedereen een plekje te bieden. De ruimte was gevuld met meedenkers van zeer diverse achtergronden, waaronder wijkbewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van Wij de Westwijk. Bijna iedere stem uit de wijk was hierdoor vertegenwoordigd en kon gehoord worden. De wensen en adviezen voor het programma, de horeca en de promotie werden dan ook enthousiast en op hoog tempo gedeeld.

De organisatie, bestaande uit de Stadsgehoorzaal en de meewerkende partners van De Kroepoekfabriek, Bibliotheek de Plataan, Museum Vlaardingen, Minters en KADE40, willen alle aanwezigen bedanken voor hun waardevolle inbreng tijdens de bijeenkomsten. De overige kick-off bijeenkomsten vinden plaats op zondag 13 februari (Babberspolder en VOP) en zondag 19 maart (Hoofdstedenbuurt en Westwijk (Hoogkamer)). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via I: www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., DFDS, VSB Fonds, Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Prins Bernhard Cultuurfonds, en het Oranje Fonds.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →