Categorieën

Service

Handbaldames verliezen van Duitsland

Handbaldames verliezen van Duitsland
Sport

Handbaldames verliezen van Duitsland

  • Redactie
  • 11-11-2022
  • Sport
Handbaldames verliezen van Duitsland

Foto; archief


HANDBAL - Oranje met Kelly Dulfer moest het vanavond op het EK afleggen tegen Duitsland. Het werd 28-36.

Van een moeizame wedstrijd was in de eerste tien minuten niks te merken. Via een zevenmeterworp benut door Angela Malestein en goals van Laura van der Heijden, Bo van Wetering en opnieuw Van der Heijden pakte Nederland een voorsprong: 4-2. Daarna werd het 8-5. Toen nam Duitsland het initiatief in de wedstrijd over. 

Tot aan 11-11 bleven de teams gelijk opgaan. Namens Nederland scoorden Malestein uit de rebound en Van der Heijden van afstand. Met nog tien minuten te spelen in de tweede helft pakte Duitsland een voorsprong van twee doelpunten. Inger Smits scoorde de aansluitingstreffer, maar ook haar Duitse naamgenoot Xenia Smits was trefzeker. Malestein schoot een penalty tegen de touwen en maakte haar vierde doelpunt van de avond: 13-14. Duitsland ging de laatste minuten van de eerste helft zorgvuldig met de geboden kansen om, waar Nederland slordig was in balbezit. Met drie goals van de Duitse dames op rij keek Oranje tegen een 13-17 achterstand aan bij rust.

Beide ploegen kwamen scherp uit de kleedkamers. De doelpunten vielen om en om. Nikita van der Vliet schoot raak vanaf de cirkel. Met een onderhands schot verraste Alina Grijseels Yara ten Holte in de Nederlandse goal. Opnieuw was Van der Vliet trefzeker. Ook Maike Schirmer vond het net. Vanaf de rechterhoek scoorde Malestein: 16-19. Duitsland zette daarna het verschil op vijf doelpunten door twee keer achter elkaar raak te schieten.

Via Kelly Dulfer, Van Wetering en Smits werd de achterstand verkleind: 19-21. Toch kreeg Nederland het niet voor elkaar om op gelijke hoogte te komen. Het verschil bleef lange tijd op drie doelpunten staan. Van der Vliet scoorde opnieuw vanaf de cirkel en Luisa Schulze vond twee keer het net voor Duitsland: 20-23. Emily Bölk zette het verschil met een afstandsschot weer op vier.

Malestein scoorde twee keer voor Nederland, maar dat kwam niet dichterbij. Met nog ruim tien minuten te spelen stond het 24-28 voor Duitsland. Daarna ging het hard: 25-33. Daarna rolde de wedstrijd uit naar de 28-36 eindstand. 

Zondag speelt Oranje tegen Spanje.