Categorieën

Service

Handhavers doorzoeken zakken vuil om overtreder te traceren

Handhavers doorzoeken zakken vuil om overtreder te traceren
Nieuws

Handhavers doorzoeken zakken vuil om overtreder te traceren

  • Redactie
  • 03-07-2020
  • Nieuws
Handhavers doorzoeken zakken vuil om overtreder te traceren

Foto: team Toezicht & Handhaving

SCHIEDAM - Handhavers van de gemeente Schiedam troffen deze huisvuilbijplaatsingen aan bij de ondergrondse containers op de Eduard van Beinumlaan in Schiedam Groenoord. Zij onderzochten de vuilniszakken en meldden zodoende te hebben vastgesteld wie de overtreder is. 

In de maanden april en mei hebben de gemeentelijke handhavers zich vooral geconcentreerd op overtredingen van de corona-noodverordening. Daarna zou wat corona betreft alleen nog worden opgetreden bij excessen en meldingen en kregen de handhavers naar zeggen van de burgemeester van Schiedam weer meer ruimte voor hun gebruikelijke toezichtswerk zoals ten aanzien van parkeren en foutief aanbieden van huisvuil. Wat het laatste onderdeel betreft meldt het team Toezicht & Handhaving vanmiddag een actie in Schiedam Groenoord.

"Vandaag aangetroffen in de Eduard van Beinumlaan. Vuilniszakken zijn onderzocht en overtreder is bekend. Overtreder kan boete verwachten van honderdvijftig euro", zo meldt het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam vanmiddag naar aanleiding van de actie van hedenmorgen negen uur. 

Een tweet over deze actie door de handhavers roept reacties op van Schiedammers. "Goed bezig! Hier in de Marconistraat is het ook enkele keren per week raak. Ik maak dan foto’s met de BuitenBeter app maar het is dweilen met de kraan open", zo antwoordt een bewoner van Schiedam Oost op twitter. Een andere twitteraar is gevat: "Ik hoop honderdvijftig euro per zak, anders komt hij/zij er wel zeer makkelijk vanaf."

Wij legden de laatste vraag aan de gemeente voor. De woordvoerder van de gemeente antwoordt: "Bij bijplaatsingen kunnen we de zakken controleren. Als daarbij een naam en adres wordt gevonden, controleren we of de naam en het adres nog bijelkaar horen. De boete voor één zak is honderdvijftig euro. Zijn er meer zakken van dezelfde afzender, dan loopt de boete met twintig euro per extra zak op. Om vervuiling te voorkomen hopen we dat iedereen die ziet dat een container vol is of niet functioneert, dit meldt bij Irado. Irado kan dan actie ondernemen. De medewerking van bewoners helpt!"