Categorie├źn

Service

Handje helpen bij Voedselbanktuinieren

Handje helpen bij Voedselbanktuinieren
Nieuws

Handje helpen bij Voedselbanktuinieren

  • Redactie
  • 10-09-2018
  • Nieuws
Handje helpen bij Voedselbanktuinieren

Foto's: Richard SpruitTono-groep

SCHIEDAM - Twee maatschappelijke clubs legden zaterdag hutje op mutje, goed voor een dag resultaat en plezier. De welpen van de Scouting Tono-groep staken een handje toe bij het 'tuinieren voor de Voedselbank'.

Floor en Nino pakken allebei een grote struik broccoli en trekken de struik uit de grond. Daarna schudden ze samen zorgvuldig de aarde van de wortels. Dan gaat de plant in een grote kist. Al eerder zijn de broccoli-roosjes er af gesneden. Floor en Nino zijn twee van de welpen die bij boerderij Landvreugd een ochtendje meehelpen. Voor sommigen een 'project', voor de kinderen 'gewoon een keertje iemand helpen'.

Op de tuin verbouwen vrijwilligers groenten voor de 'klanten' van de voedselbank. Zij zijn elke dinsdag- en donderdagochtend aan de slag en kunnen zeker nog vrijwilligers gebruiken. “Zo kwamen we op het idee om de welpen te vragen of ze een keertje wilden helpen, en dat vonden ze niet alleen leuk om te doen, maar ook erg leerzaam”, aldus Thomas Langeweg van Tono-groep.

Even verderop zijn Julia en Tygo bezig kleine stukjes knoflook in de aarde te doen. “In maart of april mogen we dan weer komen kijken hoe groot deze planten zijn geworden”, vertelt een enthousiaste Tygo. “Misschien komen we dan wel weer helpen met het oogsten.”