Categorieën

Service

Harald Bergmann is burgemeester van Schiedam

Harald Bergmann is burgemeester van Schiedam
Politiek

Harald Bergmann is burgemeester van Schiedam

  • Redactie
  • 13-03-2024
  • Politiek
Harald Bergmann is burgemeester van Schiedam

Foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Harald Bergmann is burgemeester van de stad. Vanavond werd hij door commissaris van de Koning Jaap Smit geïnstalleerd tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad.

De 58-jarige Bergmann was tot vandaag burgemeester van Middelburg. Hij is nog op zoek naar een woning in Schiedam, waar ook zijn dochter Julia, studerend in Rotterdam komt wonen, zo bleek vanavond. “Tips zijn nog welkom”, aldus de nieuwe burgemeester.

Die stelde te willen investeren in mensen. “Met aandacht voor ieders noden. Luisterend naar elkaar, zonder oordelen.” Door de vluchtigheid die onze tijd typeert is het volgens Bergmann nodig daar extra tijd voor te maken. 

In het bijzonder wil hij aandacht hebben voor de jongeren van de stad, zo stelde hij. “Zij zijn geen vanzelfsprekende gesprekspartners in de bestaande structuren van de stad.” Door ook uitdrukkelijk het gesprek met hen te zoeken kan de stad laten zien dat zij hun jonge inwoners serieus neemt. “Een daarmee ook hun betrokkenheid vergroten.”

Tijdens de raadsvergadering werd Bergmann toegesproken door Smit, door wethouder Antoinette Laan, door vice-voorzitter van de raad Onno Spek en door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. In de zaal behalve de raadsleden en afzwaaiend tijdelijk burgemeester Jules Bijl, ook Schiedamse oud-burgemeesters, veel burgemeesters van buurgemeenten en ook van verder weg, en familieleden van Bergmann.