Categorieën

Service

Harley is waarschijnlijk de laatste baby van 2023

Harley is waarschijnlijk de laatste baby van 2023
Nieuws

Harley is waarschijnlijk de laatste baby van 2023

  • Redactie
  • 31-12-2023
  • Nieuws
Harley is waarschijnlijk de laatste baby van 2023

Foto: privé


SCHIEDAM - Harley is hoogstwaarschijnlijk de laatste baby die in Schiedam dit jaar geboren is. Zij kwam vanmiddag ter wereld, thuis bij moeder Karen Tolentino en vader Daniel Ferreira in oost.

Pa staat nog na te trillen. Het was 'exciting', vuurwerk op oudjaarsdag. De planning was dat Karen in het ziekenhuis zou bevallen, maar toen verloskundige Tannaz Shojaei erbij werd geroepen, constateerde die dat er geen tijd meer was om naar het ziekenhuis te gaan. Binnen een half uur was Harley er.

Daniel is nog sprakeloos - en tegelijk een waterval - over de ervaring, ook al kregen hij en Karen zes jaar geleden ook al een dochtertje. Hij kon haar nog net bij zijn broer brengen. Daarna was het een rollercoaster. Met Tannaz Shojaei als reddende engel. "Ze was perfect. Een engel. Ze legde alles uit was er gebeurde en moest gebeuren. Het was improviseren." Er was niet op een bevalling thuis gerekend immers. "Maar nu is er alleen maar blijdschap, 'finally' is er nieuw leven in ons gezin.

Want Harley was er dan welrazendsnel, maar ze liet ook op zich wachten. Uiteindelijk was ze er tien dagen later dan was uitgerekend als waarschijnlijke geboortedag. "Ik dacht dat ik een kerstkindje zou krijgen." Maar ook Kerstmis vond Harley nog niet interessant genoeg om ter wereld te komen. Het gesputter, ook in oost, van het knalvuurwerk op straat was blijkbaar wel een goed feestje om het daglicht te willen zien - ook al werden zij en moeder Karen een handje geholpen. Het ging uiteindelijk in de woorden van Daniel 'wat primitief', maar toen was er de opluchting, in ieder geval bij hem. Een wolk van 4236 gram.

Na de bevalling ging het jonge gezinnetje alsnog naar het Franciscus Gasthuis, want er was wel het nodige bloedverlies geweest. Morgen wordt grote zus opgehaald en kan het gezin, met Portugees/Ierse en Italiaanse genen, aan een onvergetelijk nieuwjaar beginnen.