Categorieën

Service

Harry van der Hoeven deed het uit liefde voor Schiedam

Harry van der Hoeven deed het uit liefde voor Schiedam
Politiek

Harry van der Hoeven deed het uit liefde voor Schiedam

  • In memoriam
  • 23-10-2022
  • Politiek
Harry van der Hoeven deed het uit liefde voor Schiedam

IN MEMORIAM - De PvdA meldt dat Harry van der Hoeven is overleden. Afdelingssecretaris Jos van Setten schreef een korte herinnering.

"Zaterdag 22 oktober bereikte ons het bericht dat Harry van der Hoeven is overleden. Harry (links op de groepsfoto of de homepage) was een gedreven lid van Partij van de Arbeid en hij zat voor de PvdA in de gemeenteraad van 2006 tot 2014. Daarnaast leidde hij als campagnecoördinator vele campagnes in Schiedam voor de partij, zowel voor de landelijke verkiezingen als voor de lokale verkiezingen.

Ik had de eer om met hem in dezelfde periode in de raad te zitten en met hem heb ik een leuke tijd meegemaakt. Zijn taalvaardigheid kwam goed van pas en veel moties en amendementen van de PvdA in die tijd kwamen van zijn vakkundige hand.

Peter Groeneweg, oud-raadslid, kan die goede herinneringen beamen: “Harry zat vol passie en betrokkenheid maar als het te serieus werd, dan kon hij dat allemaal meteen relativeren met zijn grote gevoel voor humor.”

Vlak na zijn afscheid in de raad werd Harry in 2015 op weg naar Berlijn op de motor aangereden en raakte hij zwaargewond. Zie ook dit artikel. Wonderwel herstelde hij, maar hij kwam het ongeluk nooit helemaal te boven. Het was voor hem moeilijk om te verhuizen naar de verzorging in Frankenland en afscheid te moeten nemen van zijn geliefde wijk Oost, waar zijn hart lag en waar hij met veel plezier woonde in de Van Leeuwenhoeckstraat.

Zoals ik al zei, Harry was een echt campagnebeest en hij spoorde iedereen aan op met hem de benen uit het lijf te lopen om de aandacht en steun van de kiezer te krijgen. Zelfs tijdens de laatste gemeenteraadscampagne heeft hij materieel een grote bijdrage geleverd. De campagneleus van 2010: “Uit liefde voor Schiedam” kwam ook van hem en zo blijf ik hem dan ook herinneren. Harry deed alles uit liefde voor Schiedam. Zo blijft de afdeling hem herinneren.

Harry is 74 jaar geworden."