Categorie├źn

Service

HBSS wint eerste Schiedamse derby

HBSS wint eerste Schiedamse derby
Sport

HBSS wint eerste Schiedamse derby

  • Redactie
  • 01-10-2022
  • Sport
HBSS wint eerste Schiedamse derby

VOETBAL - HBSS en Kethel Spaland tekenden voor de eerste Schiedamse derby van het seizoen. De thuisclub had op Harga de overhand, met de club van het sportdak kwam voor.  Maar voor de rust maakte HBSS gelijk. En na rust liep het team via twee mooie goals uit tot 3-1. Zodoende behaalde HBSS zijn eerste punten in de Derde Klasse D; Kethel Spaland is nog puntloos.

In dezelfde klasse moest Excelsior'20 de punten aan de tegenstander laten. Tegen OVV uit Oostvoorne werd het 0-2, met twee goals kort voor rust. Na rust viel er rode kaart voor Excelsior'20 .

In de vierde klasse E werd het duel tussen PPSC en VOB gestaakt. De scheidsrechter vond het nodig een eind te maken aan de wedstrijd. In Rotterdam stonden toen nog maar negen Schiedamse spelers op het veld en had VOB net de 1-5 gemaakt, kort na de 1-4. De Schiedamse spelers trekten dat maar moeilijk.

Hermes-DVS wist zijn tweede wedstrijd van het seizoen wel te winnen, en ruim ook. Thuis, tegen een Rotterdamse tegenstander, BZC/Zuiderpark, kwam Hermes-DVS nog wel achter, maar maakte nog voor de rust drie goals. Met een pingel werd het 4-1. BZC/Zuiderpark kwam nog wel tot 6-4 terug, maar de spelers van Harga hadden het laatste woord: 8-4.

SVV verloor ook zijn tweede competitiewedstrijd: tegen Flakkee werd het 5-1, terwijl het op het oog leek alsof de Schiedammers goed tegengas konden geven. Balbezit betekent echter nog geen goals, zo leerden de Schiedammers.