Hermes-DVS blijft na winst bovenaan

• Redactie
  • 20-04-2024

VOETBAL - Hermes-DVS pakte de draad van het winnen weer op. In Rotterdam werd het tegen Rotterdam United 1-4.

In de eerste helft drukte Hermes-DVS het overwicht uit in een 0-2 voorsprong. Tegen het eind van de wedstrijd werd nog drie keer gecoord: 0-3, 1-3 en 1-4. De Hargaclub blijft daarmee op kop in de Vierde Klasse E.

Ook in Rotterdam verloor PPSC met 2-0 van VVOR. In een gelijkopgaande wedstrijd hadden de Thurledespelers het minste geluk; zij moesten diep in de tweede helft tegen de nummer drie twee tegentreffers toelaten. PPSC zakte een plekje, naar stek zes op de ranglijst.

In de Tweede Klasse D leek HBSS thuis sterker dan het hoger geplaatste Westlandia, maar eindigde de wedstrijd op Harga op 1-1. De Schiedammers kwamen op de eerste helft op 1-0. Na rust viel de 1-1. HBSS staat nu zevende.

De semi-derby tussen Kethel Spaland en DVO'32 eindigde in Schiedams voordeel. Thuis kwam Kethel-Spaland eerst achter, maar draaide nog voor rust de stand om in een voorsprong. DVO'32 maakte na rust gelijk, maar het laatste woord was aan de thuisploeg: 3-2. De winst hielp Kethel Spaland weg uit de onderste regionen, naar plek negen.

Excelsior'20 kwam in en tegen Naaldwijk uit op 1-1. De Schiedammers wisten een overwicht niet in winst om te zetten; na een achterstand in de eerste helft, maakten ze halverwege de tweede helft gelijk. Excelsior'20 staat vierde.

SVV verloor in Schiedam met 1-2 van de Hazerswoudse Boys met 1-2. SVV staat tiende.