Categorieën

Service

Het energieweerbericht van deze week

Het energieweerbericht van deze week
Nieuws

Het energieweerbericht van deze week

  • Redactie
  • 22-03-2023
  • Nieuws
Het energieweerbericht van deze week

SCHIEDAM - Het energieweerbericht voor deze week wordt niet in een filmpje gepresenteerd, maar gewoon, in woord en beeld.

We zien dat het met name aan het begin van de week waait, dat is goed voor de opbrengst van windenergie. Woensdag en donderdag verwachten we dat er meer stroom wordt opgewekt dan gemiddeld in deze tijd van het jaar. 

De hoeveelheid opgewekte zonne-energie zal deze week rond het gemiddelde zitten. Donderdag zal iets minder stroom opgewekt worden dan de andere dagen.

De warmtevraag gaat omlaag in de loop van de week. In vergelijking met vorige week hebben we aan het begin van de week een hogere warmtevraag, aan het eind van de week neemt de warmtevraag af.

In de grafiek geven de gele en blauwe staafjes aan hoeveel zon(ne-energie) en wind(energie) er deze week beschikbaar is. De horizontale lijnen geven de gemiddelden voor deze tijd van het jaar aan.

Het energieweerbericht wordt eenmaal per week samengesteld met de dan meest up-to-date gegevens. De atmosfeer houdt zich echter niet altijd aan het spoorboekje, dus naarmate de tijd vordert kan het weer gaan afwijken van de weersverwachting van maandag. Interpreteer het als trend, niet als letterlijke weergave.

De uurprijzen van elektriciteit zijn vaak gerelateerd aan duurzame opwek: meestal is het goedkoper als windmolens en zonnepanelen volop produceren. Actuele informatie over de uurprijzen voor morgen, is te vinden op deze site. De prijs die je zelf betaalt, is afhankelijk van je contract. Er zijn vaste contracten, variabele contracten en dynamische contracten.