Categorie├źn

Service

Het Kasteel 'mooiste stadion van Nederland'

Het Kasteel 'mooiste stadion van Nederland'
Sport

Het Kasteel 'mooiste stadion van Nederland'

  • Redactie
  • 24-08-2022
  • Sport
Het Kasteel 'mooiste stadion van Nederland'

Het Kasteel zou zo maar van uiterlijk kunnen veranderen; bij Sparta leven nog steeds uitbreidingsplannen; op het beeld hiervan een impressie


SCHIEDAM - Het Kasteel is het mooiste voetbalstadion van Nederland. 

Tot die conclusie komen bezoekers van verschillende bekende internationale beoordelingssites als Google Rating, Trip Advisor, Yelp Reviews en Foursquare Reviews. Kelbet, een bedrijf dat zich presenteert als een gid in online weddenschappen, zetten de gegevens op een rijtje.

Met een gemiddelde score van 4,54 (van de maximale vijf punten) staat Het Kasteel van Sparta fier bovenaan. "Niet alleen de eigen fans maar ook bezoekers kunnen de bouwkunst en de sfeer van het Spartaanse stadion wel waarderen", aldus Kelbet. Op flinke afstand volgen de nummers twee en drie:  de Grolsch Veste van FC Twente met een 4,32 en het Erve Asito Stadion van Heracles Almelo met een 4,31 als waardering.

Wat voor velen het mooiste stadion ter wereld is, de Kuip van Feyenoord, krijgt in de beoordeling een 4,29 en wordt daarmee vierde, net voor de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles op vijf, de Johan Cruijff Arena op zes en het Philips Stadion op stek zeven, alle met een net iets lager gemiddelde dan de Kuip.