Categorieën

Service

Hier moet je op letten bij afsluiten van zakelijke autoverzekering

Hier moet je op letten bij afsluiten van zakelijke autoverzekering
Bedrijven nieuws

Hier moet je op letten bij afsluiten van zakelijke autoverzekering

  • Partnerbijdrage
  • 04-07-2024
  • Bedrijven nieuws
Hier moet je op letten bij afsluiten van zakelijke autoverzekering

Het afsluiten van een zakelijke autoverzekering is niet iets wat je dagelijks doet. Er komt ook wel het een en ander bij kijken, dus het is logisch als je vragen hebt. In dit artikel proberen we je een beetje op weg te helpen.

Moet je je auto zakelijk verzekeren?
Of je als ondernemer je auto zakelijk moet verzekeren, hangt af van een aantal zaken. Allereerst maakt het bijvoorbeeld uit of de auto op de balans van je bedrijf staat. Als dat het geval is, dan moet je de auto sowieso met een zakelijke polis verzekeren. Staat de auto niet op de balans van je bedrijf? Dan ben je niet per se verplicht tot zakelijk auto verzekeren. Dat hangt af van hoeveel kilometers je jaarlijks zakelijk rijdt met de auto. Zijn dat er meer dan 25.000, dan zal de verzekeraar van je particuliere autoverzekering je waarschijnlijk verplichten om een zakelijke verzekering af te sluiten.

De juiste basisdekking
Is het in jouw situatie verplicht om je auto zakelijk te verzekeren? Dan zul je voor het afsluiten van een polis eerst moeten bedenken voor welke basisdekking je wilt gaan. Bij een zakelijke verzekering kun je uit dezelfde basisdekkingen kiezen als bij een particuliere autoverzekering: WA, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco.

De verschillende basisdekkingen verschillen in hoe uitgebreid de dekking is die ze bieden. Bij een WA-polis ben je bijvoorbeeld alleen gedekt voor schade die je met je auto aanricht aan anderen, terwijl je bij WA Beperkt Casco ook een vergoeding kunt krijgen voor bepaalde vormen van schade aan je eigen auto. Bij Volledig Casco kun je zelfs een vergoeding krijgen voor schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt hebt.

Welke basisdekking je het beste kunt kiezen, hangt voornamelijk af van de leeftijd van je auto. Voor auto’s ouder dan 10 jaar is de simpele WA-verzekering het populairst. Voor auto’s ouder dan 6 jaar is dat Beperkt Casco en voor auto’s jonger dan 6 jaar wordt Volledig Casco het meest gekozen.

Aanvullende verzekeringen
Nadat je je basisdekking hebt gekozen, is het tijd om een aanvullende verzekering te kiezen. Bijvoorbeeld de no-claim garantie, waarmee je jaarlijks een schadeclaim kunt indienen, zonder dat dit ten koste gaat van je schadevrije jaren. Met aanvullende verzekeringen kun je de dekking van je verzekering als het ware aanpassen, zodat deze beter past bij jouw situatie en risicovoorkeuren.

Schakel de hulp van een expert in
Ben je niet helemaal thuis in de wereld van verzekeringen en loop je vast bij het kiezen van een zakelijke autoverzekering? Of wil je zeker weten dat je niet onderverzekerd zult zijn en wil je dat er iemand met ervaring met je meekijkt? Dan kun je de hulp van een expert als ABN verzekeringen inschakelen. Zij kunnen de perfecte polis voor jouw bedrijf vinden en je ondertussen van persoonlijk advies voorzien.