Categorie├źn

Service

Hitteplan bij Irado: afvalinzameling vanaf half zeven

Hitteplan bij Irado: afvalinzameling vanaf half zeven
Wonen

Hitteplan bij Irado: afvalinzameling vanaf half zeven

  • Redactie
  • 18-07-2022
  • Wonen
Hitteplan bij Irado: afvalinzameling vanaf half zeven

SCHIEDAM - De medewerkers van Irado beginnen morgen extra vroeg hun werk, om de hitte van de dag te kunnen ontlopen. 

"Irado heeft besloten de risico’s die deze hitte (vooral ‘s middags) met zich meebrengt voor de medewerkers zoveel mogelijk te willen beperken", meldt een woordvoerster van het bedrijf. De werktijden zijn aangepast en de milieustraten sluiten eerder.

"Vanwege de tropische temperaturen treedt bij Irado het hitteplan in werking. Met deze maatregelen willen we oververhitting en uitdroging bij onze medewerkers voorkomen, maar wel de dienstverlening naar inwoners op peil houden", zo stelt het afvalbedrijf.

De milieustraten van Irado, onder meer die in de Fokkerstraat, openen morgen al om zeven uur. Ze zijn dan tot een uur in de middag open.

De inzameling van huishoudelijk afval start al om half zeven. "Is dinsdag de vaste ophaaldag, zet dan vóór half zeven de kliko of minicontainers aan de straat", zo vraagt Irado de medewerking van de Schiedammers.

Ook de medewerkers die het groen onderhouden en de mensen in de reiniging beginnen morgen extra vroeg en zullen eerder met hun werk stoppen. "Een glaasje water onderweg wordt zeker gewaardeerd!", aldus de woordvoerster.

De klantenservice van Irado is onveranderd bereikbaar tussen acht en half vijf.

Andere maatregelen die Irado in het hitteplan neem om medewerkers tegen de warmte te beschermen zijn 'het verstrekken van drinkwater, ijs en zoute chips om het vocht- en zoutgehalte op peil te houden'. "En met de aanpaste werktijden kunnen onze medewerkers op tijd verkoeling zoeken."

Irado

Fokkerstraat 550, Schiedam

Meer over Irado →