Categorieën

Service

Hoe je zaak gezond en toekomstbestendig te krijgen?

Hoe je zaak gezond en toekomstbestendig te krijgen?
Nieuws

Hoe je zaak gezond en toekomstbestendig te krijgen?

  • Redactie
  • 27-04-2022
  • Nieuws
Hoe je zaak gezond en toekomstbestendig te krijgen?

SCHIEDAM - Als winkelier of horecaondernemer je bedrijf gezond en toekomstbestendig krijgen en houden. Dat is de ambitie van het online programma ‘Spiegel je business’, dat Schiedamse ondernemers met een niet al te groot bedrijf wordt aangeboden. Ondernemersplatform Shop biedt dit samen met stichting Startersloket aan.

Tijdens 'Spiegel je business' worden zzp’ers en kleine werkgevers in vier online trainingen meegenomen in een zoektocht naar een concreet toekomstperspectief . Dit gebeurt aan de hand van zeven essentiële onderwerpen voor een ondernemer. Aan de hand van deze methode houden wordt de deelnemers min of meer een spiegel voorgehouden. Door:  
* kritisch na te denken over het bedrijf en de toekomst; 
* nieuwe inspiratie op te doen en aan de slag te gaan met creativiteit en innovatie;
* het belang van marketing en financieel inzicht helder te krijgen.

De werkwijze is praktisch, zodat deelnemers direct aan het werk kunnen met de verkregen kennis en inzichten. Tevens gaan ze aan de slag met een persoonlijk werkboek ‘Toekomstbestendig ondernemen’. Om gestructureerde stappen te zetten richting de toekomst.

Het programma Spiegel je business bestaat uit de volgende onderdelen:

Trainingen
Het programma bestaat uit vier online trainingen. Elke training staat in het teken van informeren, inspireren en faciliteren. Na afloop van elke training hebben de deelnemers nieuwe inzichten en inspiratie om te werken aan deonderneming. De vier trainingen zijn:
- Toekomstbestendig ondernemen
- Creatief vernieuwen
- Klanten vinden, klanten binden
- Financieel gezond ondernemen

Boostpakket
Als deelnemer ontvang je ook een boostpakket met praktische informatie en handige hulpmiddelen. Het boostpakket bestaat uit:   
- Persoonlijke brief namens de gemeente
- Inspirerend e-book
- Toegang tot '365 dagen samen sterk' van Het Ondernemerscollectief*
- Werkboek 'Toekomstbestendig ondernemen'
- Canvas 'Spiegel je business' op A3
- Kladblok en pen Spiegel je business
- Post its Spiegel je business
- Thee, koffie en een energiebar

365 dagen samen sterk!
Als deelnemer aan 'Spiegel je business' word je een jaar lang gratis lid van Het Ondernemerscollectief. Om er het komende jaar niet alleen voor te staan; 365 dagen samen sterk noemen we dat! Voor het vinden van antwoorden, maar ook ter inspiratie, valt het hele jaar door gebruiken te maken van onder andere: 
- diverse helpdesks (o.a. corona, fiscaal, financiën, verzekeringen,..);
- handige services (o.a. juridisch, incasso, payroll,…);
- webinars en trainingen;
- collectieve kortingen;
- en nog veel meer…..!

Forum
Voor wie tijdens en na het programma in contact wil komen met andere ondernemers, is er het  ‘Spiegel je businessforum’ op LinkedIn. Stel en beantwoord hier vragen, ga het gesprek aan met andere ondernemers en leg waardevolle contacten. Klik hier om het forum te bezoeken en meld je aan!

De vier online trainingen vinden plaats in de avonduren op dinsdag 17 mei, maandag 30 mei, dinsdag 14 juni en maandag 27 juni. De eigen bijdrage bedraagt € 75,-. Meer informatie is te vinden op spiegeljebusiness.nl/schiedam. Ondernemers kunnen zich aanmelden tot dinsdag 10 mei.