Categorieën

Service

Hoe pakken we obesitas onder Schiedamse kinderen aan?

Hoe pakken we obesitas onder Schiedamse kinderen aan?
Gezond

Hoe pakken we obesitas onder Schiedamse kinderen aan?

  • Redactie
  • 21-11-2023
  • Gezond
Hoe pakken we obesitas onder Schiedamse kinderen aan?

Studenten van de opleiding Food&Lifestyle van Lentiz Life maken zich druk om overgewicht; afgelopen zomer haalden ze daarmee het NOS Journaal


SCHIEDAM - De fractie van het CDA in de Schiedamse raad stelt vragen over overgewicht (en gezondheid) in de stad, met name onder kinderen. Aanleiding zijn de signalen van een zorgwekkende toename van het overgewicht.  

Het CDA wil van B&W weten welke concrete stappen er worden ondernomen in de strijd om de kinderen in de stad gezond te houden, onder meer door te voorkomen dat ze te zwaar worden. "Tijdens de raadscommissie van 27 juni heeft de wethouder kinderobesitas erkend en aangegeven dat het college in gesprek is met verschillende belanghebbenden." Wat heeft dat iets opgeleverd, zo wil de fractie weten. Hup hup, actie is nodig!

Daarom ook vraagt Yusuf Tuncer namens de fractie naar informatie over de problematiek. Hoeveel kinderen lijden er eigenlijk onder overgewicht? Heeft dat te maken met armoede? Wat wordt er concreet gedaan? Ook de gezondheid van de kindergebitten wordt daarin betrokken, want daaraan blijkt ook nogal het nodige te mankeren, stelt recente berichtgeving.

"CDA Schiedam benadrukt het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen en hoopt met deze vragen een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de jonge inwoners van Schiedam."