Categorieën

Service

Hoe zou het zijn bij de ME - of de Lichtblauwe Brigade?

Hoe zou het zijn bij de ME - of de Lichtblauwe Brigade?
Nieuws

Hoe zou het zijn bij de ME - of de Lichtblauwe Brigade?

  • Redactie/Flashphoto
  • 18-03-2023
  • Nieuws
Hoe zou het zijn bij de ME - of de Lichtblauwe Brigade?

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - Verschillende hulpdiensten hielden vanmiddag een veiligheidsdag op het Stadserf en Land van Belofte. Dat was de afsluiter voor de actie 'Bon voor goed gedrag'. Wijkagent Alex Glijn en Marianka Mulleman van de Bram Ladage bedachten de actie: geef kinderen een bon voor goed gedrag als ze iets goed doen. De afgelopen maanden hebben verschillende hulpverleners en handhavers meer dan twaalfhonderd bonnen uitgedeeld aan kinderen. Denk hierbij aan iets correct in de prullenbak weggooien, een omgevallen fiets oprapen, of iemand helpen.

De actie is bedoeld om de eerste ervaring met bijvoorbeeld de politie een positieve te laten zijn, zo stelt Glijn. Waarom zou een - eerste - contact met de politie er alleen maar zijn als je iets verkeerds hebt gedaan? Als een kind een bon kreeg, betekende dat niet alleen een complimentje, maar het was ook gelijk een waardebon voor een gratis zakje patat bij de Bram Ladage.

De actie, die sinds eind vorig jaar liep, eindige vandaag met de veiligheidsdag. Daar konden bezoekers op de foto op een politiemotor, of konden ze ervaren hoe het is bij een actie van de Mobiele Eenheid. De brandweer gaf een demonstratie van 'vlam in de pan' en vooral wat dan te doen. Ook de  surveillancehonden van Shelter Security demonstreerden hun kunnen. Verder werden er passagiers meegenomen in de brandweerwagen. Team Irado en Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam waren ook met meerdere voertuigen en materiaal ter plaatse - en gingen veel op de foto.