Categorieën

Service

Hondenbezitters willen geen kat-en-muisspel in Sterrebos

Hondenbezitters willen geen kat-en-muisspel in Sterrebos
Wonen

Hondenbezitters willen geen kat-en-muisspel in Sterrebos

  • INGEZONDEN
  • 17-03-2019
  • Wonen
Hondenbezitters willen geen kat-en-muisspel in Sterrebos

INGEZONDEN - Esmee van Doorn is verbolgen over recente verandering in het Sterrebos, die grote consequenties heeft voor haar, en vooral haar teckel Dolittle. Zij schreef er een brief 'op poten' over aan het college van B&W.

"Ik wil u graag vragen om eerder (dan 19 april, de datum waarop de gemeente belooft uiterlijk te antwoorden -red.) een eind te maken aan het vreemde beleid dat sinds kort heerst in het Sterrebos en waar u als wethouder/gemeente Schiedam, zoals uit telefoongesprekken is gebleken, niet van op de hoogte bent. Het zorgt voor onrust en onzekerheid. Na ruim tien jaar gedoogbeleid is van de ene op de andere dag het zeer drukbezochte losloopgebied in het Sterrebos met 75 procent(!) verkleind. Dit zonder enige mededeling of reden, zonder andere mogelijkheden (gemeente verwijst naar de dijk maar met regen is die niet begaanbaar en sowieso niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn). Er lopen nu soms vijftig honden los op een te klein gebied zonder uitwijkmogelijkheden. Dit is vragen om narigheid.

Het lijkt te doen om geld binnen te halen. De eerste week na plaatsen van de palen was er geen controle maar nu is het kat-en-muisspel begonnen. De lichtblauwe brigade komt nu bijna dagelijks langs, al dan niet in een zwart busje waar dan ineens twee à drie man/vrouw uitspringen op een manier die het A-team niet zou misstaan, alsof je de grootste misdadiger van Schiedam bent. Gelukkig zijn er vele app-groepen in het leven geroepen en bij de minste of geringste verdenking van aanwezigheid van de lichtblauwe brigade is iedereen op de hoogte.

Beste wethouder, iedereen was tevreden, honden waren gelukkig, baasjes blij, sociale controle in het park was enorm, afval werd voor u opgeruimd door ons. Wij hondenbezitters vragen niet veel, alleen dat het blijft zoals het was. Daarvoor betalen wij een hoop hondenbelasting (in Rotterdam kent men deze belasting al niet meer!). We zijn niemand tot last, ik durf zelfs te beweren dat wij een toevoeging zijn op de gebieden sociaal en gezondheid. Met vijftig honden en zeventig bazen op een te klein stukje grond gaat het niet goed komen. Laat de lichtblauwe brigade op straat, in het Julianapark waar veel gerecreëerd wordt en in de speeltuinen in het Sterrebos, eigenaren bekeuren die hun honden daar laten poepen. Dat is ook voor ons een doorn in het oog. Daar is een hoop geld mee binnen te halen en zo’n actie draagt onze brede steun. De enige die profiteert van dit hele gebeuren is de fabrikant van tienmeter-uitlooplijnen (en als iedereen met een tienmeterlijn loopt, kun je wederom wacht op narigheid).

We willen graag samen tot een oplossing komen, hetgeen volgens uw uitingen mogelijk moet zijn omdat u en ik samen Schiedam zijn. De actiebereidheid onder de hondenbezitters is enorm groot. Nogmaals nodig ik u uit om ter plekke te komen kijken. Graag op heel korte termijn!"