Categorieën

Service

HSM bouwt Noordzeeplatformen voor IOG

HSM bouwt Noordzeeplatformen voor IOG
Nieuws

HSM bouwt Noordzeeplatformen voor IOG

  • Redactie
  • 24-08-2020
  • Nieuws
HSM bouwt Noordzeeplatformen voor IOG

In de hal aan de Westfrankelandsedijk wordt al gewerkt aan de opdracht van IOG; foto: IOG


SCHIEDAM – HSM Offshore heeft een belangrijke opdracht definitief in huis gehaald. Independent Oil and Gas (IOG) laat twee gasproductieplatformen voor gebruik op de Noordzee compleet ontwikkelen en bouwen door het Schiedamse bedrijf.

De opdracht betreft zowel het ontwerp, als het ingenieurs(reken)werk, de inkoop van materialen en het projectmanagement en de bouw en installatie van de zogenaamde Core Projectplatformen. Dat moeten onbemande productieplatformen worden in het zuidelijke deel van de Noordzee, dus zeg maar ter hoogte van Nederland. Het Core Project omvat voorraden die daar recent zijn ontdekt in zes gasvelden. In een eerste fase, waarvoor nu HSM is ingeschakeld, richt IOG zich met name op de ontwikkeling van de velden Blythe, Elgood en Southwark.

Het Britse gasbedrijf selecteerde HSM na een intensief proces, zo laat het weten. Al sinds eind vorig jaar werken de twee bedrijven samen aan het ontwerp en ook al delen van de productie.

Dat werk leidde tot de definitieve gunning van de opdracht. Het is de bedoeling dat de platformen nog voor de komende zomer worden geplaatst.