Categorieën

Service

Offshore-centrum op Tweede Maasvlakte

Offshore-centrum op Tweede Maasvlakte
Nieuws

Offshore-centrum op Tweede Maasvlakte

  • Redactie
  • 02-06-2017
  • Nieuws
Offshore-centrum op Tweede Maasvlakte
ROTTERDAM - Er komt een Offshore Center Maasvlakte 2. Dat maakte het Rotterdamse Havenbedrijf vandaag bekend.

Op de Tweede Maasvlakte komt dus een gebied puur bedoeld voor bedrijven uit de offshore-industrie. "De aanleg van windparken op zee is een enorme groeimarkt. Dat vraagt om een gespecialiseerd havengebied voor de aanleg en onderhoud van die parken", aldus topman Allard Castelein van het Havenbedrijf. 

Het Offshore Center ligt direct aan zee in diep vaarwater met in de eerste fase een zeshonderd meter zware-ladingkade. Het kan uitgebreid worden met nog eens duizend meter kademuur.

Met de aanleg is volgens het Havenbedrijf enkele tientallen miljoenen euro's gemoeid. Bedrijven die zich bezighouden met de aanleg van windmolenparken op zee en de ontmanteling van boorplatforms, hebben volgens het Havenbedrijf al 'zeer concrete belangstelling getoond'.

Voor het haventerrein wordt zo'n dertig hectare land opgespoten in de Prinses Alexiahaven. Het Havenbedrijf verwacht dat de eerste bedrijven zich hier binnen twee jaar vestigen. Mogelijk volgt op termijn een uitbreiding met nog eens zeventig hectare.

In Schiedam zijn enkele grote offshore-bedrijven gevestigd, zoals Mammoet, SBM, Damen en Huisman