Categorieën

Service

Huis explosie Heelmeesterstraat blijkt van Rene F.

Huis explosie Heelmeesterstraat blijkt van Rene F.
Nieuws

Huis explosie Heelmeesterstraat blijkt van Rene F.

  • Redactie
  • 07-12-2023
  • Nieuws
Huis explosie Heelmeesterstraat blijkt van Rene F.

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - Het huis in de Heelmeesterstraat dat vannacht werd getroffen door een ontploffend explosief, blijkt eigendom van René F. Die was ten tijde van de klap niet thuis; hij bracht de nacht door in de gevangenis.

Zie dit artikel van vanmorgen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. F. (56) liet twee weken geleden horen te willen emigreren omdat hij vreest voor zijn leven. Hij moest voor komen op verdenking van betrokkenheid bij het optuigen van drugslabs in onder meer Ooltgensplaat en Achthuizen. Hij zei bij die gelegenheid te weten op meerdere zogenaamde dodenlijsten te staan. Daarom ging hij in op het aanbod van justitie om schoon schip te maken en zo sneller naar het buitenland te kunnen vertrekken. Aanstaande vrijdag doet de rechtbank uitspraak in die zaak tegen F.

Hij wordt ook verdacht opdrachtgever te zijn voor het uit de weg ruimen van een concurrent in de drugshandel. Dat leidde tot de vergismoord op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2004. Zie dit artikel. Het proces tegen F. en andere verdachten moet komend jaar worden vervolgd. Hoe zich dit verhoudt tot de emigratieplannen is niet duidelijk. Het bewijs tegen F. blijkt echter amper tot niet sluitend te krijgen.

F. werd op zijn beurt eerder slachtoffer van een poging tot moord, uitgevoerd door Jimmy R., ook afkomstig uit Schiedam. R. zit daarvoor een celstraf van acht jaar uit. Zie hier.