Categorieën

Service

Politie heeft nieuwe informatie over moord op Zweekhorst

Politie heeft nieuwe informatie over moord op Zweekhorst
Nieuws

Politie heeft nieuwe informatie over moord op Zweekhorst

  • Redactie
  • 17-11-2022
  • Nieuws

Rob Zweekhorst


SCHIEDAM - De politie heeft 'nieuwe informatie' ontvangen die maakt dat de inspanningen om de dader(s) van de moord op Rob Zweekhorst te achterhalen, zijn opgevoerd. Dat meldde een woordvoerster van politie deze week in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Zweekhorst werd op 1 januari 2014 in Berkel en Rodenrijs gedood toen hij zijn honden aan het uitlaten was. De politie is ervan overtuigd dat de 44-jarige man werd aangezien voor iemand anders, mogelijk iemand betrokken in de drugshandel.

De moord zou te maken hebben met met een drugsvangst door de douane op maandag 9 december 2013. Tijdens een controle met de containerscan op de Maasvlakte stuitte men in een container met dozen verse ananas, afkomstig uit Costa Rica en bestemd voor een Rotterdams bedrijf op driehonderd kilo cocaïne. De drugs zijn vernietigd en hadden een waarde van ongeveer tien miljoen euro. "De eigenaren van die drugs waren daar niet blij mee en er is een behoorlijke ruzie ontstaan in het drugsmilieu", aldus de politie. Via verschillende bronnen is vastgesteld dat er besloten was dat de schuldigen van die schadepost moesten worden gestraft en dat er een lijst met mensen is opgesteld die op de nominatie stonden om te worden geliquideerd.

Als mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie wees justitie eerder Schiedammer René F. aan, ook betrokken in drugshandel; hij zou ook de man zijn die douanier Gerrit G. heeft omgekocht om drugs door te laten.

F. werd op zijn beurt slachtoffer van een poging tot moord, uitgevoerd door Jimmy R., eveneens woonachtig in Schiedam. Die zit daarvoor een celstraf van acht jaar uit. Zie dit artikel.

De politie hoopt dat de nieuwe informatie zorgt voor een doorbraak in het onderzoek naar de moordenaar(s). Om de kans daarop te vergroten is de beloning die is uitgeloofd voor de tip die daarvoor kan zorgen, verhoogd van vijftienduizend naar 25.000 euro.