Categorie├źn

Service

Huizen virtueel bezichtigingen en online bieden vanwege Corona

Huizen virtueel bezichtigingen en online bieden vanwege Corona
Wonen

Huizen virtueel bezichtigingen en online bieden vanwege Corona

  • Advertentie
  • 13-03-2020
  • Wonen
Huizen virtueel bezichtigingen en online bieden vanwege Corona

SCHIEDAM - “Dagelijks ontvangen wij vragen van klanten hoe om te gaan met bezichtigingen van de woning.” De Gratis Makelaar, bekend van het Online Bieden, speelt met virtueel bezichtigen in op het Coronavirus.

“We zijn al verregaand gedigitaliseerd en dat blijkt nu in geval van een dergelijke calamiteit als het rondwarende Coronavirus een uitkomst. Zo kunnen geïnteresseerden al ruim anderhalf jaar alle relevante woningstukken inzien en downloaden vanuit het Online Woningdossier dat bij iedere woning wordt gepubliceerd. Wil je een bod uitbrengen op een woning, dan doet men dat al sinds de start in 2017 via ons online en transparante biedplatform. Heb je de woning gegund gekregen? Ook hiervoor hoeft niemand naar kantoor. Zelfs het tekenen van de koopovereenkomst doen we al twee jaar volledig digitaal”, aldus mede-eigenaar Kees Asscheman.

Virtueel bezichtigen

“We hebben daar nu de mogelijkheid aan toegevoegd om een woning virtueel te bezichtigen. Heb je een woning op het oog maar wil je vanwege het Coronavirus liever niet bezichtigen? Dan kun je dat dus online en virtueel doen. De techniek die we inzetten is zo compleet dat je een woning letterlijk en figuurlijk binnenstebuiten kunt keren. Nog dit jaar wordt het zelfs mogelijk om direct in de virtuele bezichtiging in live contact te treden met een financieel adviseur die je tevens alles kan vertellen over je financieringsmogelijkheden en zelfs welke mogelijkheden er zijn om de woning verder te verduurzamen.”

De Gratis Makelaar benadrukt dat ‘echte’ bezichtigingen vooralsnog gewoon mogelijk blijven. Vanzelfsprekend volgen wij ook de aankondigingen van het RIVM en achtten het van belang tegemoet te komen aan de wensen van verkopers en kopers. Om die reden voegen we deze mogelijkheid toe aan onze dienstverlening.

Overigens zien we tot op heden dat de gewone bezichtigingen geen teruggang vertonen in het aantal mensen dat gemiddeld op een woning afkomt. In februari waren dat er gemiddeld dertig, zo’n tien meer dan in januari het geval was.

Bekijk hier hoe virtueel bezichtigen er uit ziet: Virtueel bezichtigen