Categorieën

Service

Hulp bij belastingaangifte

Hulp bij belastingaangifte
Nieuws

Hulp bij belastingaangifte

  • Redactie
  • 02-03-2017
  • Nieuws
Hulp bij belastingaangifte
SCHIEDAM - Schiedammers die daar behoefte aan hebben kunnen via de gemeente Schiedam hulp inschakelen bij het invullen van hun belastingformulier. Speciaal opgeleide vrijwilligers staan hier in de week van 10 april voor ter beschikking.

De ondersteuning bij de belastingaangifte is gratis en wordt georganiseerd door de gemeente Schiedam, Seniorenwelzijn en Dock (voorheen SWS Welzijn).

De invulhulp is uitsluitend bedoeld voor Schiedammers met een jaarinkomen tot € 39.000,- (voor een alleenstaande) of € 40.000 (voor een gezin). Voorwaarde is ook dat zij geen inkomsten in box 3 hebben (spaargeld boven de vermogensvrijstelling of beleggingen).

Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk dat mensen goed en snel hun belastingformulier invullen. "Bijvoorbeeld omdat er misschien wel recht is op teruggave van een deel van gemaakte kosten. Anderzijds kan een correcte belastingaangifte voorkomen dat iemand later opeens een naheffing krijgt."

Mensen die van de invulhulp gebruik willen maken kunnen vanaf 20 maart contact opnemen met de afsprakenlijn Invulservice Inkomstenbelasting van de gemeente Schiedam.