Categorieën

Service

Ik ken daar maar één woord voor...

Ik ken daar maar één woord voor...
Nieuws

Ik ken daar maar één woord voor...

  • Silvia Borsboom
  • 24-09-2022
  • Nieuws
Ik ken daar maar één woord voor...

Foto: Flashphoto


COLUMN - Dat viel wel op vanmorgen: op Schiedam24 las ik van drie ongelukken op wegen in en om de stad. Drie die tot flinke trammelant leidden.

En dat na een eerste avond Brandersfeesten. Toevallig?

Lijkt me niet. En dan zijn dit de gevallen waarin het duidelijk mis ging. Hoeveel mensen zouden er gisteravond of vannacht niet in Schiedam met een flinke slok op achter het stuur gekropen zijn - en met meer geluk dan wijsheid wel heelhuids thuisgekomen zijn?

Voor mij: onbegrijpelijk. Dat je lol wilt hebben en van een biertje of borrel houdt, tuurlijk. Dat je dan zoveel drinkt dat je jezelf niet meer in de hand hebt... af en toe wil je gewoon de teugels laten vieren. Maar dat je dan moedwillig - je wist toch wat je ging doen?! - achter het stuur kruipt op weg naar huis??

Daar heb ik maar één woord voor: misdadig. Want je zult maar net die eveneens wat aangeschoten voetganger niet kunnen ontwijken. Of onderweg de rem te laat vinden om een andere auto voorrang te verlenen... 

Daarom, beste politiemensen, wat denken jullie: vanavond de blaaspijpjes maar eens uit de kast halen en op een paar uitvalswegen van de stad een serieuze controle opzetten. Dacht het wel. Gegarandeerd: dat bespaart op den duur levens. En heel veel trammelant.