Categorieën

Service

Inspirational Sales eerste 'klant' voor ondernemerslab Stroomopwaarts

Inspirational Sales eerste 'klant' voor ondernemerslab Stroomopwaarts
Bedrijven nieuws

Inspirational Sales eerste 'klant' voor ondernemerslab Stroomopwaarts

  • Redactie
  • 20-02-2017
  • Bedrijven nieuws
Inspirational Sales eerste 'klant' voor ondernemerslab Stroomopwaarts
SCHIEDAM - Stroomopwaarts en Inspirational Sales gaan samenwerken in het Sociaal Ondernemers Lab. Desiree Curfs van Stroomopwaarts en Edward Haak van Inspirational Sales tekende hiertoe vrijdag een contract.

Stroomopwaarts gaat sociaal ondernemers ondersteunen bij het beginnen van hun bedrijf. Inspirational Sales is de eerste deelnemer en start een callcenter met medewerkers van het Werkleerbedrijf Stroomopwaarts. Het uiteindelijke doel van de samenwerking is om mensen betaald werk bij een reguliere werkgever aan te kunnen bieden.

Haak is erg blij met de samenwerking en ziet veel kansen. “Het mes snijdt aan twee kanten: het werk is boeiend, biedt een mooie uitdaging voor de medewerkers en vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt." Tegelijkertijd ervaren de klanten van Inspirational Sales hoe waardevol, gedreven en inspirerend mensen met een zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt zijn.

In het Sociaal Ondernemers Lab werkt Stroomopwaarts samen met start-up’s die zakelijkheid en duurzaamheid combineren. Curfs: “Wij zetten vol in op werk en kunnen dat niet alleen. Wanneer ondernemers kansen zien, doen wij er alles aan om samen winst te behalen voor kwetsbare inwoners van de regio." Ondernemers worden door Curfs van harte uitgenodigd om gezamenlijk mogelijkheden te onderzoeken.

Voorbeelden van het functioneren van het Sociaal Ondernemers Lab zijn het bieden van tijdelijke huisvesting in één van de vestigingen van Stroomopwaarts of ondersteuning bij de werving en selectie van medewerkers. Verder kan de ondernemer een grote en flexibele groep medewerkers van het werkleerbedrijf inzetten bij fluctuerende werkzaamheden. Of gebruik maken van faciliteiten zoals magazijnen en machinerie. Tenslotte biedt Stroomopwaarts de ondernemer ook op commercieel gebied mogelijkheden door expertise en toegang tot een uitgebreid ondernemersnetwerk. In ruil voor deze ondersteuning maken de startende ondernemer en Stroomopwaarts afspraken over loonopdrachten, een duurzame relatie en (toekomstige) werkgelegenheid.