Categorie├źn

Service

Inzameling bomen zonder kinderen goedkoper

Inzameling bomen zonder kinderen goedkoper
Nieuws

Inzameling bomen zonder kinderen goedkoper

  • Redactie
  • 08-01-2022
  • Nieuws
Inzameling bomen zonder kinderen goedkoper

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam bespaart op de inzameling van kerstbomen door deze niet door kinderen bij elkaar te laten brengen.

Nogal wat Schiedammers waren verbolgen dat kinderen, hun kinderen, dit jaar niet een zakcentje konden verdienen door kerstbomen van straat te halen, of bij buurtjes en anderen op te halen. Andere jaren leverde dat sjouwwerk twee kwartjes (uh, vijftig cent natuurlijk) per boom op, en dat kon voor sommigen flink oplopen. Zij brachten hun bomen, soms in winkelwagentjes of in aanhangertjes achter hun fiets of skelter, naar vorig jaar negen inzamelplekken in de stad. Daar stonden de mensen van Irado klaar om de bomen in te nemen, te betalen en ter plaatste in een grote machine te versnipperen. 

Dit jaar ging het anders. Volgens een woordvoerder van de gemeente om twee redenen: “We moeten voorkomen dat zich groepen vormen bij de inzamelplekken. Die plekken zouden ook Coronaproof moeten worden ingericht, wat hogere kosten met zich meebrengt.” In plaats daarvan worden nu juist kosten beperkt door niet te werken met een vergoeding en mensen te vragen hun bomen op in totaal zeventien pleintjes in de stad bij elkaar te brengen. Daar rijden de Irado-medewerkers dan langs om ze op te pikken en soms ter plaatse te versnipperen. Ondanks het grotere aantal inzamelplekken pakt dit veel goedkoper uit, aldus de woordvoerder. “In inzamelen op door Irado bemande inzamelplekken zoals voorheen kost ongeveer tien euro per boom.”

Gisteren werden op deze manier voor het laatst door Irado kerstbomen ingezameld.

Irado

Fokkerstraat 550, Schiedam

Meer over Irado →