Categorieën

Service

Jaap Robben te gast in Literair Café

Jaap Robben te gast in Literair Café
Uit

Jaap Robben te gast in Literair Café

  • Advertorial
  • 19-09-2022
  • Uit
Jaap Robben te gast in Literair Café

SCHIEDAM – Op donderdag 29 september is Jaap Robben te gast in het Literair Café. Het is inmiddels traditie, dat de opening van ons literaire seizoen plaatsvindt op een middelbare school. Dit jaar is dat Lyceum Schravenlant. Ook leerlingen van andere scholen en alle andere geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom.

Jaap Robben (1984) schrijft niet speciaal voor een leeftijd, maar juist voor iedereen in het bijzonder. Naast jeugdboeken (o.a. ‘Suzie Ruzie’ en ‘De Zuurtjes’) en poëzie (o.a. ‘Zullen we een bos beginnen?) schrijft hij romans. Zijn debuutroman ‘Birk’ werd drie maal bekroond en er werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht. Daarna verscheen ‘Zomervacht’ dat verkozen werd tot DWDD Boek van de Maand en op de longlist stond voor de International Bookerprize. Beide romans worden op dit moment verfilmd. Naast deze romans publiceerde hij onlangs ‘Zwijgmannen’. Een novelle op basis van het feuilleton dat hij voor dagblad Trouw schreef over de Poolse mannen die zijn huis hielpen verbouwen. Onlangs verscheen zijn jongste roman ‘Schemerleven’. Jaap Robben wordt vanavond geïnterviewd door boekhandelaar Gerben de Bruijn. 

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 29 september van 20.00 tot 22.00 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur.
Locatie: Lyceum Schravenlant, Hugo de Grootstraat 4, 3119 HA Schiedam
Entree: gratis. 
Kaarten kun je reserveren via I: www.debibliotheekschiedam.nl.

Lyceum Schravenlant

Hugo de Grootstraat 4, Schiedam

Meer over Lyceum Schravenlant →