Categorieën

Service

Jacht op honderd ontsnapte jongeren tijdens The Hunt

Jacht op honderd ontsnapte jongeren tijdens The Hunt
112

Jacht op honderd ontsnapte jongeren tijdens The Hunt

  • Redactie/Flashphoto
  • 17-04-2024
  • 112
Jacht op honderd ontsnapte jongeren tijdens The Hunt


SCHIEDAM - De Gorzen en Schiedam-West en alles daar omheen stond vanmiddag wel behoorlijk op stelten, door een groep van honderd jongeren die waren ontsnapt. De politie probeerde hen in te rekenen. Of er nog Schiedamse jonge deelnemers aan het spel The Hunt op vrije voeten zijn, is vooralsnog onbekend.

Het Basisteam Schiedam van de politie organiseerde samen met jongerenwerk en de gemeente Schiedam het spel The Hunt. Tijdens het spel moesten de deelnemers uit handen blijven van de politie en handhaving, terwijl zij vijf stempels probeerden te bemachtigen bij verschillende stempelposten. Het achterliggende doel van deze spannende middag was dat jongeren van tussen de tien en veertien jaar op een speelse en positieve manier in contact en verbinding komen met de politie, handhavers en jongerenwerkers. 

De jacht begon om drie uur na het startschot door burgemeester Harald Bergmann. Het startpunt was bij De Steigers aan de Dwarsstraat. Vanaf hier gingen de jongeren op de vlucht. De vijf stempellocaties waren bij het Leger des Heils aan de Groenelaan, de Maastuin, opvanglocatie François HaverSchmidt voor Oekraïense vluchtelingen, in het Julianapark en bij restaurant Woo Ping. 

Met meerdere bikers, motoragenten en auto’s werd jacht gemaakt op de jongeren. Ook de politiehelikopter die in de buurt was, deed korte tijd mee met de zoektocht.