Categorieën

Service

J&S kandidaat voor Appeltje van Oranje

J&S kandidaat voor Appeltje van Oranje
Gezond

J&S kandidaat voor Appeltje van Oranje

  • Redactie
  • 05-04-2023
  • Gezond
J&S kandidaat voor Appeltje van Oranje

SCHIEDAM - Stichting Jongeren & Senioren Projecten (J&S) is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. In de 21e editie van de onderscheiding door het Oranjefonds staan buurtinitiatieven centraal.

De nominatie wordt vanmorgen gemeld door Kor Kegel op de site van Rodi. J&S maakt daarmee kans op een van de drie 'appeltjes' die in oktober door koningin Maxima worden uitgereikt. Dit jaar beloont het Oranjefonds 'succesvolle buurtinitiatieven die buurtbewoners écht met elkaar verbinden'. "Initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten, bijvoorbeeld omdat hun leefwerelden niet overlappen."

'Bruggenbouwers in de buurt' is het thema voor 'de appeltjes' van 2023. "Verbondenheid tussen mensen is cruciaal voor het realiseren van een betrokken samenleving, waarin buurtbewoners omkijken naar elkaar en naar hun buurt. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. En vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen." J&S past daar natuurlijk goed in. Het krachten van de stichting, Mieke Wigmans en Martin Stolk voorop, gaan in gesprek met wie een beetje hulp zou kunnen gebruiken, en zorgen voor passende hulp op verschillende manieren, vaak met inzet van jongeren. Het brengt mensen in met name de Gorzen, het brandpunt van de inzet van J&S, bij elkaar.