Categorieën

Service

John de Wolf in 'ROT'

John de Wolf in 'ROT'
Wonen

John de Wolf in 'ROT'

  • Redactie
  • 24-05-2018
  • Wonen
SCHIEDAM - Patrouillehelikopters vliegen over de stad, de droogte teistert de havens, terwijl op andere momenten het water aan alle kanten dreigt door te breken… Is dat onze toekomst? Niet als het aan Water Sensitive Rotterdam (WSR) ligt.

Schiedammer John de Wolf is 'actieheld' in de video ROT, waarin WSR aandacht vraagt voor de klimaatverandering die ook het leven van alledag in onze regio ernstig kan ontregelen. Maar het initiatief van de gemeente Rotterdam wil mensen er ook van verzekeren dat zij zelf hun steentje kunnen bijdragen om de gevolgen behapbaar te houden.

Water Sensitive Rotterdam wil met de meest uiteenlopende initiatieven de stad voorbereiden op klimaatverandering. De betrokkenen werken aan 'een gave en leefbare stad door middel van creativiteit, innovatieve oplossingen en het versterken van de maatschappelijke cohesie'. "De boodschap is: klimaatverandering komt er sowieso aan, maar dat hoeft geen probleem te worden als we nu gezamenlijk actie ondernemen!"

Actie kan hem zitten in de inrichting van waterbergingsoplossingen rondom het huis en in de buurt. Van grootschalige reservoirs onder pleinen en straten, tot groene daken en muren, watertuinen en simpelweg onttegelde terrassen in de directe woonomgeving. Bijvoorbeeld de regenwaterbuffer die bij het Sparta-stadion is aangelegd.