Categorieën

Service

John de Wolf voor het IOC

John de Wolf voor het IOC
Sport

John de Wolf voor het IOC

  • Han van der Horst
  • 07-01-2018
  • Sport
John de Wolf voor het IOC
COLUMN - Camiel Eurlings was te laat om de eer nog aan zichzelf te kunnen houden, maar hij heeft zich wel nog meer ellende bespaard door zelf het Internationaal Olympisch Comité te verlaten. Vrijdagavond begon meteen al de speculatie over zijn mogelijke opvolger. Het moest, vonden ze bij Jinek, een echte sportman met uitstraling zijn.

Wij Schiedammers hoeven dan niet lang na te denken. Er is maar één Nederlander die bij het IOC verschil kan maken en dat is John de Wolf. Hij is niet alleen een sportman van jewelste maar hij heeft ook de juiste competenties om bij het Internationaal Olympisch Comité verschil te maken.

Die competenties heeft hij net als alle gewone Schiedammers in de volksbuurt van hun geboorte opgedaan. Oost (behalve de Swammerdamsingel), het Westen (ten noorden van de B.K. Laan en de Liduinastraat, Nieuwland en Groenoord bieden een uitstekende leerschool voor het leven. Wie verbeelding heeft, wordt genadeloos tot zijn ware persoonlijkheid teruggebracht. Talent wordt gewaardeerd, maar kapsones niet. Met bekakte opscheppers weten wij raad. En voor de rest zijn we ridderlijk: we komen op voor de weduwen en de wezen. Wij zijn voor niemand bang en wij kijken de autoriteiten recht in de ogen.

Bij dat IOC denken ze volgens mij allemaal dat ze Onze Lieve Heer zijn. Zijne Majesteit de Koning heeft vast geen pogingen gedaan om die misvatting te ondermijnen en us Camiel zeker niet. Het wordt tijd dat er eens wat nuchterheid in dat comité geïnjecteerd wordt, een doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg-mentaliteit.

John de Wolf, die zie ik daar wel optreden. En nou houden we op met al die flauwekul, we zijn hier voor de sport.