Categorieën

Service

Jouw Marktkraam is open

Jouw Marktkraam is open
Winkelen

Jouw Marktkraam is open

  • Redactie
  • 02-09-2016
  • Winkelen
Jouw Marktkraam is open

De mensen van Jouw Marktkraam verkopen de artikelen voor de kraamhouders; foto's Christien Bruggeman

SCHIEDAM - Voor het openingsuur stonden er gisteren al bezoekers te wachten: bij de nieuwe Schiedamse winkel van de formule Jouw Marktkraam. 

Een ongewoon beeld voor de Hoogstraat, maar misschien is deze nieuwe winkelformule wel het straatbeeld van de toekomst. Meerdere ondernemers en particulieren kunnen in één ruimte een marktkraam huren voor verkoop van hun nieuwe of gebruikte spullen. De kosten voor zo’n marktkraampje bedragen slechts €-25,- per week en de opbrengst van de verkopen worden wekelijks verrekend. Enkele ondernemers gebruiken Jouw Marktkraam zelfs als extra reclame voor hun winkel elders in de stad, of verwijzen naar hun internetsite.

Pas toen Elise Mak om tien uur de deuren van haar nieuwe onderneming voor het eerst echt opendeed, was Jouw Marktkraam Schiedam een feit. Onder een toog van ballonnen ontving zij haar eerste klanten - met gebak. Met dit bijzondere concept krijgt een groot beeldbepalend pand op de Hoogstraat weer een invulling, en brengt het leven in de brouwerij op de Hoogstraat.

Bijna een maand geleden kondigde Schiedam24 de opening van de winkel aan. Lees hier over het hoe en waarom van Jouw Marktkraam.