Categorieën

Service

Judoclub Nobel laat kinderen kickboksen in Nieuwland

Judoclub Nobel laat kinderen kickboksen in Nieuwland
Sport

Judoclub Nobel laat kinderen kickboksen in Nieuwland

  • Redactie
  • 27-01-2022
  • Sport
Judoclub Nobel laat kinderen kickboksen in Nieuwland

Foto's: Judoclub Nobel


SCHIEDAM - Kickboksen is een sport die leuk en goed is voor zowel druktemakers als timide kinderen. Dimitri Nobel nodigt daarom alle Schiedamse kinderen van vijf tot dertien uit om de sport te komen beoefenen. 

Dat kan vanaf komende maand ook in een zaal waar Nobel met zijn judoclub nog niet eerder actief was: in de De Meesterstraat, op nummer 40. Nobel huurt de zaal daar op dinsdag- en donderdagmiddag van Primo. Kinderen kunnen op dinsdag van half vijf tot half zes, en op donderdag van vier tot vijf terecht. Tegen een vriendelijk kennismakingsaanbod: vier keer trainen voor tien euro.

Dimitri Nobel is een judoka en begon in 2000 een judoclub in noord, in een zaal op de Stockholm. Daarna volgden ‘clubs’ in de Piersonstraat en op het Frans Halsplein. In basisschool De Regenboog werd voor het eerst gekickbokst. Want het is een ‘lekkere’ sport om bezig te zijn, om te bewegen, aldus Nobel. En wel op een verantwoorde manier. “Veilig is heilig”, aldus Nobel, dus bijvoorbeeld geen trappen richting het hoofd. “Onze leden, de kinderen, moeten vooral zichzelf kunnen zijn. We willen kinderen in hun kracht zetten. Het is niet de bedoeling dat we vechters opleiden”, aldus Nobel. 

Kickboksen is een heerlijke sport om vertrouwen te kweken, zo weet Nobel. En wat zo mooi is: zowel kinderen die stuiteren van de energie en daadkracht als wat verlegen en ingetogen kinderen kunnen er hun ei in kwijt. De eersten leren zich in de sport te beheersen, geconcentreerd te zijn, samen te werken. En zij, maar ook anderen, tanken zelfvertrouwen als ze hun technieken steeds beter gaan beheersen. “Verlegen kinderen kunnen loskomen.” Verbinding maken met anderen en zichzelf. “En hun vertrouwen opkrikken”, aldus Nobel.

In eerste instantie zullen kinderen van vijf tot dertien samen sporten, jongens en meisjes. “Als de groep groeit kunnen we een extra uur aan het programma toevoegen en de kinderen verdelen naar leeftijd.” 

De animo voor de nieuwe kickboksgroep is aanzienlijk: Nobel weet al van meer dan twintig aanmeldingen - als wijksportvereniging kan de club de basisschoolleerlingen relatief goed bereiken. Er is plek voor zo’n dertig kinderen. Het kickboksen in De Regenboog is op maandag en woensdag.