Categorieën

Service

Kandidaten Waterweg Cultuurprijs bekend

Kandidaten Waterweg Cultuurprijs bekend
Uit

Kandidaten Waterweg Cultuurprijs bekend

  • Redactie
  • 11-10-2023
  • Uit
Kandidaten Waterweg Cultuurprijs bekend


SCHIEDAM.- De eerste schifting is gedaan. De veertien inzendingen voor de Waterweg Cultuurprijs 2023 zijn teruggebracht tot zeven kandidaten.

Het gaat om:
* Sophie Mantel met het project Trektocht
* Martijntje Cornelia – Sweet Shocking Pink Busts
* Tessa Meerman – Hee, ben je oke?
* Lisa Gliederpuppe – Prikkelreis
* Jan Grolleman – De rivier die blijft
* Kershawn Rijssel – Voice of Schiedam
* Tim Mulder & Jelmer Konjo – De Koude Kermis

Volgens de jury die de selectie maakte (voorzitter Joan Nunnely, Siobhan Burger, Siebe Thissen, Elten Kiene en Romy Rockx was het aantal inzendingen niet zo groot als in andere jaren, maar lag de kwaliteit van de projectvoorstellen 'zeer hoog'. De jury zag een bijzondere gemene deler in alle inzendingen: een groot verlangen naar verbinding. "Uit alle inzendingen sprak een urgentie voor thema’s als liefde, kameraadschap, ontmoeting en begrip. Dat waardeert de jury, omdat zij gelooft dat verbinding een sleutelfactor is in de ontwikkeling van een regionale cultuursector die open en toegankelijk is, divers en inclusief. Met deze gedachte in het achterhoofd heeft de jury de inzendingen beoordeeld." 

De jury is van mening dat geselecteerde zeven kandidaten allemaal geschikt zijn voor een coachingstraject en heeft vertrouwen in de verdere ontwikkeling en toekomstige uitvoering van de projecten. 

De eerste prijsuitreiking is op 22 oktober in District U, Vlaardingen. De zeven genomineerde kandidaten mogen dan hun projectvoorstel presenteren voor het publiek en de jury, waarna de stimuleringsprijzen worden uitgereikt. Naast de door de jury gekozen winnaars zal dan één winnaar wordt gekozen door het publiek.