Categorieën

Service

Karin Slaugther neemt tijd voor Schiedamse fans

Karin Slaugther neemt tijd voor Schiedamse fans
Winkelen

Karin Slaugther neemt tijd voor Schiedamse fans

  • Redactie
  • 07-06-2019
  • Winkelen
Karin Slaugther neemt tijd voor Schiedamse fans

Foto's: Paul Meuldijk


SCHIEDAM – Karin Slaugther was here. In de Hof van Spaland, om precies te zijn, waar de veelgelezen Amerikaanse thrillerschrijfster bij Post Scriptum haar nieuwe boek signeerde.

Anderhalf uur had ze gisteravond de tijd om de Schiedammers die haar nieuwe boek 'Laatste weduwe' aanschaften, te voorzien van een handtekening, in het boek allicht. De thriller uit de Will Trent-serie kwam deze week uit. Ook andere van haar boeken kregen een signatuur – de schrijfster schijnt ondertussen negentien titels in het Nederlands vertaald, op haar naam te hebben.

Haar schare lezers uit Schiedam - 'de rij stond tot bij Bram Ladage' - zullen haar niet licht vergeten. Nogal wat van hen moesten een uur in de rij staan voor ze mevrouw Slaugther in de ogen konden zien en om een handtekening konden vragen, al dan niet met opdracht. Genoeg tijd voor een gesprek met mede-liefhebbers van de auteur. De boekhandel zorgde onderwijl voor iets lekkers. Sommige fans hadden een kadootje meegenomen voor de 48-jarige schrijfster.

Zo'n honderdvijftig boeken werden er verkocht, aldus Marijke de Bruijn van de boekhandel. “We waren nog even bang dat we er tekort zouden komen”, maar dat viel mee – of tegen. “We hebben er ook nog over, die we hebben laten signeren.”

Tijd voor een uitgebreide kennismaking met die Schiedammers was er dus niet, maar toch 'nam ze de tijd voor iedereen', aldus De Bruijn, die het ook goed kon hebben dat de Amerikaanse zo gewoon is gebleven, 'met spijkerbroek en t-shirt, lekker relaxed en ze leek ook blij'. Veel van Schiedam kan ze ook niet gezien hebben, want ze kwam uit Barendrecht en ging direct door naar Amsterdam.

Hoe komt een van de bestverkochte schrijvers ter wereld op een donderdagavond in Schiedam verzeild? Dat is een kwestie van in de smaak vallen bij de uitgever, legt De Bruijn uit. Eerder dit jaar nam zij met haar man Gerben de zaak over van 'het gezicht' van Post Scriptum, Ruud Aret. “Die schreef een soort wedstrijd uit, waarom Karin Slaughter bij ons in de boekenwinkel zou moeten komen. We hebben met een actie op facebook gevraagd om boeken van haar in te leveren, die hebben we op een rijtje gelegd en zo de loper uitgelegd voor haar.” De boeken gingen terug naar de eigenaars, die als dankjewel gisteren konden genieten van hun auteur in Schiedam.

In totaal doet Slaughter in enkele dagen tijd elf signeersessies in Nederland, plus twee evenementen.