Categorieën

Service

Kethelloop onder zonnig gesternte

Kethelloop onder zonnig gesternte
Sport

Kethelloop onder zonnig gesternte

  • Redactie
  • 04-11-2018
  • Sport
Kethelloop onder zonnig gesternte

De snelste vrouwen op de vijftien kilometer


HARDLOPEN - De naam van Alex Reuneker kan op de ketel die de wisseltrofee is van de Kethelloop. De Schiedammer won vanmiddag de vijftien kilometer. In een zonnig Schiedam-Noord legde hij de afstand binnen het uur af: 57 minuten en 59 seconden en 748 duizendste.

Nummer twee Bob Schlärmann kwam ruim een minuut later overd de finish en ook nummer drie Hans Melief was nog binnen het uur binnen. Dirk Jan Misbeek werd vierde, Oskar Poiesz vijfde. Annemarie Dijksman was de beste vrouw in 1 uur 11,18.

In totaal liepen er ongeveer vierhonderd mensen mee op drie afstanden van de achtste Kethelloop, georganiseerd door voetbalclub Kethel Spaland, ondersteund door City Sports Events. Plus de kinderloop. Het weer zat geweldig mee, met een lage temperatuur, volop zon en weinig wind.

De tien kilometer werd gewonnen door Joey van 't Hoff in een tijd van 38,13. Rens Nagtegaal kwam tien seconden later als tweede over de finish. Peter Sabel werd weer twintig seconden later derde. Peter Breedijk liep de vierde tijd, Michel Bonefaas de vijfde. Petra Bruijs werd tiende en daarmee de beste vrouw, in 43,16.

De vijf kilometer ging naar Maarten Bakker in 16,46, voor Delphin Kruithof Kremer (17,31) en Rein Eijlers (17,37), met Florian de Heus en Rinaldo van Dijk op de plekken daarna. Hier was Irene Maaskant de snelste vrouw.

Jesse Tims was de snelste in de Kids Run, voor de snelste jongen Dean Dekker.