Categorie├źn

Service

Kick-off van Green Deal Waterweg

Kick-off van Green Deal Waterweg
Nieuws

Kick-off van Green Deal Waterweg

  • Redactie
  • 30-08-2021
  • Nieuws
Kick-off van Green Deal Waterweg

Green Business Club (GBC) Waterweg ontwikkelt samen met partijen uit het gebied de Green Deal Waterweg ‘Verduurzaming Bedrijventerreinen'; foto GBC Waterweg


SCHIEDAM - Green Business Club (GBC) Waterweg ontwikkelt samen met partijen uit het gebied de Green Deal Waterweg ‘Verduurzaming Bedrijventerreinen’. Ook Schiedam is hierbij betrokken.

Ondernemers, ondernemersverenigingen, adviesbureaus en overheden werken hierin samen om tot toekomstbestendige bedrijventerreinen te komen in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Op dinsdag 5 oktober vindt de kick-off van de Green Deal Waterweg plaats in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen.  

Tijdens deze bijeenkomst presenteert GBC Waterweg de inhoud van de Green Deal Waterweg en ondertekenen zij met de betrokken partijen de intentieverklaring waarmee GBC Waterweg de ambitie uitspreekt alle bedrijventerreinen in het Waterweggebied versnelt te willen verduurzamen. Vier pijlers die hierbij centraal staan, zijn energietransitie, circulaire economie, duurzame mobiliteit en klimaatadaptatie en vergroening.

Stichting Green Business Club Waterweg is in juni 2019 opgericht om bedrijven, (semi-)overheden en kennisinstellingen te verenigen in de opgave de regio Waterweg te verduurzamen en te verlevendigen. De Waterweg, met daarin onder meer de steden Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, bedrijven en bedrijventerreinen, ismet alle ondernemersverenigingen volop bezig met verduurzaming opgaven en -projecten. Daarin wordt al veel samen gewerkt met de lokale een regionale overheden, de onderwijs instellingen en maatschappelijk organisaties.