Categorieën

Service

Kindje gewond bij brand Gijsenlaan; veel woningen ontruimd

Kindje gewond bij brand Gijsenlaan; veel woningen ontruimd
112

Kindje gewond bij brand Gijsenlaan; veel woningen ontruimd

  • Redactie/Flashphoto
  • 25-12-2021
  • 112
Kindje gewond bij brand Gijsenlaan; veel woningen ontruimd

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - De brandweer is aan het begin van de nacht uitgerukt voor een woningbrand aan de Burgemeester Gijsenlaan. Al snel werd er opgeschaald naar het sein Zeer Grote Brand. De brand brak uit in een woning op eerste verdieping van het flatgebouw. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het flatgebouw kent alleen een inpandige galerij. De rook kon daardoor moeilijk weg en zorgde ook voor problemen bij de andere woningen van de flat.

De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse uit Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam Frobenstraat voor de brandbestrijding en de ontruiming. Vanwege de ontruiming van de vijf verdiepingen werd ook opgeschaald naar GRIP 1, voor een gecoördineerde inzet tussen de verschillende hulpdiensten. Er werden honderdtwintig woningen ontruimd, zo meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Uiteindelijk zijn drie personen naar het ziekenhuis vervoerd, waaronder een klein kind met brandwonden. Drie ambulances kwamen ter plaatse, waaronder een uit de regio Haaglanden ter ondersteuning.

De brandweer zette ook drie extra meetploegen in vanuit Schiedam, Rotterdam Frobenstraat en Maassluis om te helpen metingen te verrichten in alle woningen. Nadat er geen gevaarlijke concentraties meer werden gemeten in de woningen konden alle geëvacueerden rond 2.20 uur weer terug naar hun woningen.

De omgeving van de brand werd ruim afgesloten. Zo werd de Nieuwe Damlaan tussen het Nieuwlandplein en de Vlaardingerdijk volledig afgesloten voor alle verkeer vanwege de inzet van de commandovoertuigen van de hulpdiensten.

De oorzaak van de brand zal nog nader onderzocht worden, maar mogelijk is deze ontstaan door een omgevallen kaars in de woning.