Categorie├źn

Service

Kitty Buijtendijk stopt per 1 december als Centrummanager

Kitty Buijtendijk stopt per 1 december als Centrummanager
Winkelen

Kitty Buijtendijk stopt per 1 december als Centrummanager

  • Advertorial
  • 11-11-2022
  • Winkelen
Kitty Buijtendijk stopt per 1 december als Centrummanager

SCHIEDAM - Ze kan zich bijna niet meer herinneren wanneer ze voor het eerst begonnen is. Zo lang is Kitty Buijtendijk al betrokken bij de binnenstad. Natuurlijk niet al die tijd als Centrummanager, de positie waarin veel mensen haar de laatste jaren hebben leren kennen. Ze startte bij de stichting als rechterhand van de voorzitter en groeide van achter naar voor de schermen. Als sleutelfiguur, was ze overal van op de hoogte en bij vele overleggen het aanspreekpunt als het om de binnenstad ging. Toen ze haar besluit om te stoppen met het bestuur deelde, was het voor iedereen dan ook even slikken: Wie gaan we nu bellen als we iets geregeld willen hebben? Haar reactie was even pragmatisch als altijd: "Iedereen is vervangbaar, ook ik."

Kitty blikt, nu zij deze opdracht achter zich laat, graag terug op volgens haar een van de leukste klussen in haar loopbaan: "Werken voor Schiedam in de functie van Centrummanager is een opdracht waaraan ik met heel veel plezier invulling heb gegeven. Een rol die ik een aantal jaar terug nooit had gedacht te kunnen vervullen. Ik ben het sterkst als ik op de achtergrond ben. Niet in de schijnwerpers, maar met het licht op anderen. Gelukkig kreeg ik van het bestuur de ruimte om het op mijn manier te doen. De ondernemers waarvoor ik heb gewerkt - gek om nu al in verleden tijd te praten - zijn stuk voor stuk uniek. Mensen waarvoor het ontzettend waardevol is om je in te zetten. Dit heb ik altijd geprobeerd over te dragen in overleggen met de grotere partijen; Heb oog voor de mens achter de ondernemer en kijk waar mogelijkheden liggen. Samen zijn we Schiedam Centrum, samen zorgen we voor die aantrekkelijke binnenstad waar onze bezoekers graag naar toe willen."
 

Tijd voor iets nieuws

Ze heeft als zelfstandig ondernemer nog geen idee wat ze in 2023 wil gaan doen, maar dat het tijd is voor een verandering van koers, dat is voor haar helder. "In 1999 ben ik mijn organisatiebureau 'Mozaick organiseert...' gestart. In die hoedanigheid ben ik al vanaf 2000 actief in de binnensteden van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis met zeer uiteenlopende project- en eventmanagement opdrachten. Mozaick heeft in Schiedam vele jaren het secretariaat van het Centrummanagement gedraaid en per 2019 ook de opdracht van Centrummanager uitgevoerd. “Alle retail- en horeca- gerelateerde promotionele acties werden door mij en mijn team bedacht en uitgevoerd. Als assistent van het BIZ-project en de rechterhand van de Centrummanagers Chris Coppens en Phons Ockerse, was het voor veel mensen om mij heen duidelijk, dat ik ook dat stokje kon overnemen. Een vrouw pakt het als Centrummanager allemaal toch net weer iets anders aan. Ik ben dankbaar en trots op wat ik heb kunnen bijdragen en trots op alle ondernemers die daaraan hebben meegewerkt. Ik ben niet weg uit Schiedam, je ziet me alleen wat minder vaak in de winkelstraten."
 

Bestuur dankbaar

Het dagelijks bestuur van Stichting Centrummanagement Schiedam, dat bestaat uit drie ondernemers uit de retail en horeca: Maurice, Kees en Michael, ziet Kitty liever niet gaan. Toch is voorzitter Maurice er nuchter onder: "We hebben het genoegen gehad met haar samen te werken, daarvoor alleen zijn we al ontzettend dankbaar. Natuurlijk hadden we haar graag nog wat langer als onze altijd benaderbare schakel tussen stichting, ondernemers, gemeente en alle relaties in de stad gehad, maar nu dit niet zo is, gaan we in haar mindset verder. Gelukkig hebben we inmiddels goede vervanging gevonden om deze veelzijdige functie over te nemen. Iemand die bekend is met de binnenstad, de activiteiten en een graag gezien persoon is bij meerdere partijen, en vertrouwd is met de gemeentelijke organisatiestructuur. Het bestuur stelt deze kanjer binnenkort voor. Maurice vervolgt met een knipoog: "Natuurlijk helpt Kitty nog bij het overdragen van alle informatie aan de nieuwe Centrummanager, ook heeft zij voorgesteld om het bestaande team de secretariaatstaken erbij te laten nemen, zodat we gewoon door kunnen. Echt iets voor haar".

Warme overdracht

Zowel de Centrummanager als het bestuur en het team erachter benadrukken dat de komende maanden in het teken staan van het borgen van alles wat er is bereikt. Het Centrummanagement gaat ook na het vertrek van Buijtendijk met dezelfde spirit door. In een volgend bericht, stellen zij graag de nieuwe Centrummanager voor.