Categorieën

Service

Korenbeurs omgetoverd tot Sinterklaaspaleis

Korenbeurs omgetoverd tot Sinterklaaspaleis
Uit

Korenbeurs omgetoverd tot Sinterklaaspaleis

  • Advertorial
  • 08-11-2021
  • Uit
Korenbeurs omgetoverd tot Sinterklaaspaleis

Sinterklaas vindt het heerlijk om in de bibliotheek in de Korenbeurs te logeren; foto: John Middelkoop


SCHIEDAM – Nog en paar nachtjes slapen en dan is het zo ver… Op zaterdag 13 november wordt Sinterklaas verwelkomd in Schiedam. De goedheiligman zal worden ontvangen op één centrale plek: het Stadserf, waarna hij verblijft in het Sinterklaashuis in de Korenbeurs. Daar kunnen de kinderen Sinterklaas vanaf zondag 14 november bezoeken.

De bibliotheek is ontzettend vereerd en druk bezig om de Korenbeurs helemaal klaar te maken voor zijn komst. Gezien de huidige Corona-situatie heeft de bibliotheek ervoor gekozen de bezoeken aan Sinterklaas enigszins te stroomlijnen. Op doordeweekse dagen brengen alle groepen één tot en met vier van de Schiedamse basisscholen een bezoek aan het Sinterklaaspaleis met hun klas.

Alle andere kinderen, ouders en grootouders kunnen op de volgende dagen Sint persoonlijk ontmoeten:

• zondag 14 november van 11.00 uur tot 16.00 uur

• zondag 21 november van 11.00 uur tot 16.00 uur

• zondag 28 november van 11.00 uur tot 16.00 uur

Op andere dagen is Sinterklaas druk aan het werk en is hij dus niet aanwezig. Je kunt dan wel een kijkje nemen in het Sinterklaaspaleis, een kleurplaat maken of de leukste Sintboeken lezen en lenen. Dat wordt een heerlijk feest in de Korenbeurs!

Sinterklaas heeft al laten weten dat hij erg blij is dat hij in de bibliotheek in de Korenbeurs mag logeren, terwijl hij in Schiedam aan het werk is. Soms, als er tijd over is, dwaalt hij langs zijn eigen boekenkasten en geniet van alle boeken, tijdschriften en kranten die hij kan vinden. Sint vindt lezen namelijk heerlijk, maar bovenal ontzettend belangrijk. Daarom geeft Sint maar liefst 35 procent korting op een bibliotheekabonnement. Is dat geen leuk Sinterklaascadeau? Je kan lid worden via de website of in één van de bibliotheekvestigingen. Doe je dat voor het einde van het jaar, dan ontvang je 35 procent Sint-korting.

Alle informatie over de intocht van Sinterklaas is terug te vinden op I: https://www.sintstadschiedam.nl/. Voor de intocht kunnen belangstellenden zich aanmelden via de website. Alle informatie over het Sinterklaaspaleis staat op I: https://www.debibliotheekschiedam.nl/. Het Sinterklaaspaleis is gratis te bezoeken en aanmelden vooraf is niet nodig. Wel dragen bezoekers een mondkapje en er is geen Coronatoegangsbewijs nodig om het Sinterklaaspaleis te bezoeken.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →