Categorieën

Service

Laatste tijd steeds meer berovingen

Laatste tijd steeds meer berovingen
Nieuws

Laatste tijd steeds meer berovingen

  • Redactie
  • 26-02-2024
  • Nieuws
Laatste tijd steeds meer berovingen

De politie deelt tips en adviezen over hoe je een beroving kunt proberen te voorkomen; foto: politie Schiedam

SCHIEDAM - De laatste tijd hebben er in Schiedam meerdere berovingen plaatsgevonden. Dat meldt de Schiedamse politie op haar sociale media.

Daarop is te lezen: "Dit is iets dat niemand mee wil maken. Naast het verlies van waardevolle spullen, maakt het natuurlijk ook erg veel indruk en kan dit vervelende na-effecten hebben." Daarom deelt de politie tips met haar volgers. "Bewaar geld zo dicht mogelijk op uw lichaam; draag uw tas aan de voorzijde van uw lichaam; pin indien mogelijk overdag; noteer het IMEI nummer van uw telefoon, dit vergroot de kans om uw toestel terug te kunnen vinden.; wees altijd alert op uw omgeving, ook als u belt of sms’t; berg waardevolle spullen niet op een plek bij elkaar op en spreekt een onbekende u aan, wees dan op uw hoede: een ‘collega’ van deze persoon kan toeslaan terwijl u wordt afgeleid."

Voor wanneer iemand dan toch beroofd wordt, heeft de politie ook nog advies. "Probeer dan niet in paniek te raken en ga niet in verzet. Hoe vervelend het ook is, geef wat ze vragen. Geld en goederen zijn vervangbaar. Neem verder zoveel mogelijk kenmerken van de daders op. Denk hierbij aan de lengte, kleding, spraak enzovoorts."