Categorieën

Service

Lab om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Lab om maatschappelijk verantwoord te ondernemen
Gezond

Lab om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

  • Advertentie
  • 20-09-2017
  • Gezond
Lab om maatschappelijk verantwoord te ondernemen
SCHIEDAM - Speciaal voor startende ondernemers en ondernemers die hun bedrijf verder willen ontwikkelen, organiseert Stroomopwaarts MVS twee inspirerende bijeenkomsten op maandagmiddag 25 september in Vlaardingen en woensdagmiddag 4 oktober in Schiedam.

Veel startende, jonge en groeiende bedrijven hebben interesse in sociaal ondernemen maar beschikken niet altijd over de juiste middelen en voorzieningen. Daarvoor heeft Stroomopwaarts het Sociaal Ondernemerslab ontwikkeld. Een innovatief concept dat uitgaat van een win-win situatie voor zowel ondernemers als werkgelegenheid. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomsten via de website van Stroomopwaarts of het Werkgevers Servicepunt Stroomopwaarts, T: 010 – 246 5500. Ook kunnen zij daar terecht voor meer informatie.

Tijdens de bijeenkomsten krijgen ondernemers een uitleg van het concept. Er deelt een ondernemer, Edward Haak van Inspirational Sales, zijn ervaringen in de praktijk vol enthousiasme. Onderdeel van het programma is een rondleiding door het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts langs de faciliteiten waar ondernemers gebruik van kunnen maken . En uiteraard hoopt Stroomopwaarts dat ondernemers elkaar beter leren kennen en inspireren met goede ideeën.

Met het Sociaal Ondernemerslab kunnen maatschappelijk betrokken ondernemers hun bedrijf verder ontwikkelen door gebruik te maken van faciliteiten van het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts, bijvoorbeeld tijdelijke huisvesting, gebruik van magazijnruimte en trainingslokalen. Ook kunnen zij desgewenst aankloppen voor de werving en selectie van medewerkers. Er wordt gewerkt op basis van een barterovereenkomst. Deze overeenkomst beschrijft de diensten van Stroomopwaarts aan de ondernemer. Ook wordt bekeken wat voor diensten of producten het bedrijf daar tegenover kan zetten. Dit alles ingezet op duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een win-win situatie voor alle partijen.