Categorieën

Service

Lentiz Life College wint MBO challenge 2022

Lentiz Life College wint MBO challenge 2022
Onderwijs

Lentiz Life College wint MBO challenge 2022

  • Advertorial
  • 22-04-2022
  • Onderwijs
Lentiz Life College wint MBO challenge 2022

Mbo-studenten opleiding Voeding & Kwaliteit slepen de prijs MBO Challenge Voedselverspilling in de wacht; foto: Lentiz Life College


SCHIEDAM - Studenten van de MBO-opleiding Voeding & Kwaliteit van Lentiz Mbo Life College zijn dé winnaars van de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling.

Zij gingen de strijd aan met andere MBO-scholen om de meest innovatieve oplossing tegen voedselverspilling te ontwikkelen. En dat is gelukt! De awarduitreiking vond plaats via een livestream vanuit Aeres MBO in Almere. De groep studenten van de Lentiz mbo-opleiding Voeding & Kwaliteit werden verrast met een bezoek op school door de jury om hun award in ontvangst te nemen. Unaniem is de ontwikkelde Wasabi Kroket gekozen.

Samen met opdrachtgever Sander van Kampen (Dutch Wasabi) zijn de derdejaars-studenten op zoek gegaan naar dé manier om verspilling tegen te gaan. Een traject van informatie verzamelen, uitproberen, ervaringen van experts ophalen, binnen en buiten 'the box' denken, nog meer uitproberen, proeven, selecteren en presenteren. Het resultaat is de wasabikroket gemaakt van de bladeren en stengels van de wasabiplant. Deze worden, in tegenstelling tot de stronk van deze plant, in de culinaire wereld niet of nauwelijks gebruikt. Met de introductie van de wasabikroket wordt de gehele plant gebruikt. Een mooie vorm van vermindering van voedselverspilling.

De studenten waren blij en verrast de winst binnen te hebben gesleept: “We hadden dit echt niet verwacht, maar we zijn heel trots dat de jury ons heeft verkozen tot winnaar. We hebben in praktijklocatie, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, hard gewerkt aan verschillende wasabi-producten om de opdracht te volbrengen en voor de kroket gekozen.”. Een mooi voorbeeld van hard werken dat loont, de studenten hebben weken gewerkt aan verschillende oplossingen voor de verspilling van wasabiplanten. Zij hebben een effectieve en vooral ook lekkere manier gevonden om gebruik te maken van de hele plant. Docent Margot Tacken “Wij zijn zeer trots op onze studenten die een prachtig resultaat hebben neergezet om onze wereld weer een stukje beter te maken.“

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →