Categorie├źn

Service

Leren over gezonde voeding en beweging

Leren over gezonde voeding en beweging
Onderwijs

Leren over gezonde voeding en beweging

  • Advertorial
  • 13-06-2022
  • Onderwijs
Leren over gezonde voeding en beweging

Onder begeleiding van de Food & Lifestyle studenten waren de eerstejaars leerlingen op dreef met het maken van een gezonde lunch; foto: Lentiz


SCHIEDAM - De Week van de Gezonde Jeugd leende zich er afgelopen week goed voor om spelenderwijs met gezonde voeding en beweging in de weer te zijn en van elkaar te leren. Een groep vmbo-ers en mbo-ers van Lentiz Life College kwam samen in de Food Innovation Academy. Onder begeleiding van de Food & Lifestyle studenten waren de eerstejaars leerlingen op dreef met het maken van een gezonde lunch en leerden zij meer over gezond voedsel.

Een klein, groot verhaal van eerstejaar leerling Daniël Orth over voeding, over zijn beroepskeuze en coöperatief leren: “Later wil ik allerlei gerechten uit verschillende landen maken, want ik wil kok worden. Dan zal ik ook Servisch eten maken zoals moussaka en börek van mijn oma." Op de vraag wat Daniël van gezond voedsel en bewegen vindt, zegt hij: "Gezond eten is ook belangrijk want daar ga je goed van groeien. En spinazie is gezond, maar ik heb er niet altijd zin in en dan zegt m’n vader dat ik dat ik het wel moet eten omdat je er sterk van wordt. We gymmen buiten en dat is wel lekker om te doen, bewegen doe ik ook thuis met een VR-bril op, dan moet je meebewegen. Daar ga je van zweten!."

De vmbo-ers leren niet alleen van de interactie met de mbo-studenten. Daniel vertelt over de ochtend: "Ik heb ook een jongen ontmoet in mijn werkgroepje waar ik hele goeie vrienden mee ben geworden. Hij is half Indonesisch half Nederlands en ik ben ook voor een kwart Indonesisch."

Terug op Life College in Schiedam kwamen de leerlingen en studenten samen in de Horeca & Food Plaza van het vmbo voor het nuttigen van de gezonde lunch. Met het programma zijn de vmbo’ers en mbo’ers op een praktische manier in verbinding en komen hun werelden samen.

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →