Categorie├źn

Service

Lijden en hoop centraal in tv-programma rond Pasen

Lijden en hoop centraal in tv-programma rond Pasen
Gezond

Lijden en hoop centraal in tv-programma rond Pasen

  • Redactie
  • 30-03-2021
  • Gezond
Lijden en hoop centraal in tv-programma rond Pasen

SCHIEDAM - We zitten in de Goede Week, de week naar Pasen. Dat feest draait om lijden, maar vooral om hoop en weer opstaan. Drie Schiedamse organisaties maakten een tv-programma om de betekenis van Pasen over te brengen en te verdiepen.

Want de thematiek van Pasen is actueel, ook in Schiedam vandaag de dag, stelt Marijn Poel namens Triple C, een van de drie partijen. Samen met lokale omroep Schie en de PKN Grote Kerk maakte de stichting het programma met in gedachten de Coronacrisis, maar ook de eenzaamheid en armoede die er in de stad is. Op het kerkgebouw in de Lange Kerkstraat krijgt die situatie vorm door kruizen met trefwoorden. In het programma wordt er een stuk 'spoken word' vertoond met een jongere die aangeeft hoe we op dit moment moeten afzien.

"In deze special komt dat allemaal aan bod", aldus Poel. "Maar ook laten we zien waar we hoop uit putten en hoe we er voor elkaar kunnen zijn. We brengen kinderen, ouderen, voorbijgangers, symboliek, muziek en nog veel meer in beeld, dus het is een uitzending voor iedereen."

De special wordt op Eerste en Tweede Paasdag herhaald uitgezonden door Schie en is daarna ook online te bekijken via I: https://pkngrotekerkschiedam.nl en Schie.nu.Ook de dienst op Goede Vrijdag en de Paasmorgendienst zijn via livestream of achteraf te bekijken.