Categorieƫn

Service

Locatieprofiel maakt duidelijk welke evenementen er kunnen

Locatieprofiel maakt duidelijk welke evenementen er kunnen
Nieuws

Locatieprofiel maakt duidelijk welke evenementen er kunnen

  • Kor Kegel
  • 14-12-2018
  • Nieuws
Locatieprofiel maakt duidelijk welke evenementen er kunnen

De Koemarkt heeft een locatieprofiel. Daarin staan voorwaarden waaraan evenementen moeten voldoen

SCHIEDAM – Een nieuwe term in Schiedam: locatieprofielen. Het gemeentebestuur heeft vier locatieprofielen laten maken van de Koemarkt, het Stadserf, het Land van Belofte en de Maasboulevard. Het zijn omschrijvingen die organisatoren snel inzicht geven waar ze hun evenementen het best kunnen houden en waar dat absoluut onmogelijk is.  

Volgend jaar komen er ook locatieprofielen voor het Bachplein, de Kloosterplaats, het Doeleplein en het plein bij Euroscoop.

Het college van B & W informeert de gemeenteraad dat er onder organisatoren van evenementen behoefte was aan kant en klare beschrijving van fysieke eigenschappen (omvang locatie, aantal mogelijke bezoekers, verkeersknelpunten), beheersaspecten (veiligheid, overlast) en programmering. Het college heeft op die behoefte ingespeeld door de locatieprofielen te laten maken. 
Er worden publieksvriendelijke versies van gemaakt, die meteen duidelijkheid geven. Ze zullen verschijnen op de websites van de gemeente Schiedam en van S’DAM. Burgemeester en wethouders zullen de locatieprofielen elke twee jaar evalueren en indien nodig aanpassen. Dat kan zijn bij gewijzigde omstandigheden (Koemarkt, Bachplein).  

De profielen zijn geen waarborg dat een organisator ook zijn evenement kan houden op de plek die hij zelf wil. De profielen geven alleen de randvoorwaarden aan, waaraan een organisator moet voldoen. Uiteindelijk blijft de vergunningverlening een kwestie van maatwerk. Daarbij wordt nadrukkelijk meegewogen wat de overlast kan zijn voor de omgeving en welke veiligheidsrisico’s een evenement met zich kan brengen. 
Het college c.q. de burgemeester houdt daarbij ook rekening met de adviezen van de politie, de brandweer en de DCMR Milieudienst Rijnmond.

De locatieprofielen zijn een aanvulling op de Regionale Handreiking Publieksveiligheid Evenementen 2011, die vorig jaar geactualiseerd is, en de Operationele Richtlijn Evenementen Schiedam 2009, eveneens recent geactualiseerd.