Categorie├źn

Service

Louise Simmers: oudste kandidaat voor Delfland

Louise Simmers: oudste kandidaat voor Delfland
Politiek

Louise Simmers: oudste kandidaat voor Delfland

  • Redactie
  • 07-03-2023
  • Politiek
Louise Simmers: oudste kandidaat voor Delfland

Louise Simmers


SCHIEDAM - Louise Simmers is de oudste kandidaat voor de waterschapsverkiezingen in de regio Delfland. "Misschien ook wel de oudste kandidaat in heel Nederland...", zo stelt haar partij

Simmers staat op de kieslijst van de partij 'AWP voor water, klimaat en natuur' - met als doel om de jongere generatie te steunen, zoals zij zelf zegt. "Ik ben als oorlogskind de oudste kandidaat voor het waterschap Delfland, zelfs ouder dan de kandidaten van 50-plus. Ik sta op de kieslijst voor de Algemene Waterpartij AWP. Om de goede zaak te steunen! Mijn tijd is bijna voorbij, maar in het belang van alle jonge mensen moeten water, klimaat en natuur echt veel meer aandacht krijgen."

"Jongeren zijn sowieso de dupe van wat mijn generatie er voor troep van heeft gemaakt, met de milieuvervuiling en de klimaatverandering. Dus dan is het goed dat een partij als AWP het klimaat en de natuur op de agenda zet. Wat ik ook goed vind, is dat de AWP politiek ongebonden is en niet meedoet met de Tweede Kamer of de gemeenteraadsverkiezingen."

"Ik ben geboren in Den Haag in de Vruchtenbuurt. Ik heb ook in Voorburg gewoond en nu woon ik in Mariahoeve. Den Haag is helemaal volgebouwd, ook de randgemeenten zijn vol. Nu wil de minister er weer overal huizen bijbouwen? Ik vind het jammer dat Rotterdam en Den Haag tegen elkaar aangroeien. Logisch dat er dan weinig ruimte over blijft voor water en natuur."

"En het klimaat verandert echt. Vroeger kon je pas op Bevrijdingsdag voorzichtig op een terrasje zitten, en op 1 oktober sloten de terrassen weer. Vroeger regende het ook vaker. Maar dat was dan miezerige motregen, dan bleven wij gewoon buiten spelen. Nu zijn het vaak flinke buien, maar die duren veel korter. Dus het weer is echt wel anders geworden."

"Hoe het met de natuur en de stikstof verder moet, weet ik ook niet. Ik ben blij dat ik geen boer ben! Maar het systeem moet wel veranderen. Krankzinnig dat er hier varkens worden gefokt, die dan 48 uur onderweg zijn naar Italië, om er daar Parmaham van te maken. Eigenlijk zouden er achter elke vrachtwagen met varkens ook vijf vrachtwagens met varkensmest naar Italië moeten rijden, dan was het stikstofprobleem hier meteen opgelost."

Louise Simmers is 86 jaar jong.