Categorieën

Service

Lucas Hamming verruilt festivals voor theaterzalen

Lucas Hamming verruilt festivals voor theaterzalen
Uit

Lucas Hamming verruilt festivals voor theaterzalen

  • Advertorial
  • 15-11-2022
  • Uit
Lucas Hamming verruilt festivals voor theaterzalen

In ‘Niets te melden’ keert Lucas Hamming gewoon weer terug naar zijn vertrouwde nest; foto: Nick Helderman


VLAARDINGEN - Al heet zijn eerste soloshow ‘Niets te melden’ is niets minder waar voor Lucas Hamming.

De rockster die normaal voor gillende festivalfans staat te zingen ruilt dit najaar de mainstage in voor het toneel om juist een keer écht iets te kunnen vertellen. Op zaterdag 19 november neemt hij in akoestische en intieme setting in de Stadsgehoorzaal de Harmonie de tijd om, samen met zijn gitaar en fantastische stem, na te gaan waarom sommige mensen zoveel schreeuwen terwijl ze niks te melden hebben.

Dat de 29-jarige zanger zeer veelzijdig is wordt bewezen door zijn nu al indrukwekkend brede carrière. Hij zette zijn eerste stappen bij De Beste Singer-Songwriter, waar hij het direct tot de finale schopte. Hierna volgde een periode als huisband bij De Wereld Draait Door, diverse hits op 3FM en Radio 2, een uitverkochte grote zaal in Paradiso, hoofdrollen in All Stars de musical en The Passion en als kers op de taart de winst van de gouden baton bij dirigeerprogramma Maestro.

In ‘Niets te melden’ keert Lucas Hamming gewoon weer terug naar zijn vertrouwde nest: het zingen. Soms hard, soms zacht, soms rockend, soms in een ballad. Óók om gehoord te worden. Een theaterconcert is voor Lucas van een andere orde dan een optreden met zijn band op een poppodium of tijdens een festival. “In het theater heerst een andere dynamiek. Bestaande liedjes krijgen vaak een andere vertolking. In een theater zijn de teksten – niet alleen van de liedjes, maar ook van de verbindende gesproken teksten – van groter belang, er wordt echt geluisterd. Ik wil in dit programma op zoek naar de reden waarom ik zo graag speel. Waarom ik aandacht voor mijn muziek wil.”

Lucas Hamming met Niets te melden
Zaterdag 19 november – half negen
Kaarten zijn te koop via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/lucas-hamming

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →