Categorieën

Service

Mammoet te koop

Mammoet te koop
Nieuws

Mammoet te koop

  • Redactie
  • 14-03-2023
  • Nieuws

SCHIEDAM - Mammoet is te koop. Eigenaar SHV (ooit: Steenkolen Handels-Vereeniging) kondigt vandaag aan haar Schiedamse dochter, wereldwijd specialist in transport en hijsen van zware zaken, in de etalage te zetten.

"Dat is het gevolg van het willen herzien van de portefeuille", zo stelt SHV. Het bedrijf concludeerde dat het tegelijk ondersteunen van acht divisies een rem zet op de mogelijke groei van deze bedrijven.

"Mammoet heeft bewezen een sterk en succesvol bedrijf te zijn", aldus SHV in een persmededeling. "Om het bedrijf te laten voortgaan in zijn groeistrategie is SHV nu vastbesloten een nieuwe eigenaar te vinden die bereid is de noodzakelijke investeringen te doen, het Mammoet-personeel te laten werken tot het hele potentieel en vast te houden aan de grote ondernemingszin die het bedrijf zo zeer typeert." De komende jaren wil Mammoet investeren in materieel en uitrusting ten dienste van de wereldwijd energietransitie, aldus SHV, met name in de offshore windindustrie. 

Jeroen Drost, bestuursvoorzitter van SHV stelt dat het besluit Mammoet af te stoten niet licht is genomen. Nee, het is juist met spijt dat het bedrijf tot deze stap heeft besloten, aldus Drost. Paul van Gelder, die leiding geeft aan Mammoet heeft grote verwachtingen van de flexibiliteit van Mammoet zich onder een nieuwe eigenaar goed te kunnen ontplooien. "We hebben al een draai gemaakt, van vooral klanten in de olie- en gasindustrie, naar een breder marktbereik, met omzet uit sectoren als de nucleaire industrie, infrastructuur en hernieuwbare energie. "Deze diversificatie en verschillende verbeterprogramma's hebben gezorgd voor sterke omzetgroei en stijgende winstgevendheid over de afgelopen vijf jaar." Hij zegt er zeker van te zijn vergelijkbare resultaten te kunnen boeken onder een nieuwe eigenaar.

Zie ook dit artikel.

Hierboven: een impressie van de open dag van Mammoet in Schiedam in 2018.